Banner 980x90

LLU rektora amatam atkārtoti izvirzīta Pilvere

Rīga, 14.febr., LETA. 7.maijā gaidāmas Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektora vēlēšanas, jo beigām tuvojas pašreizējās rektores, profesores Irinas Pilveres pirmais pilnvaru termiņš. Pilvere ir vienīgā kandidāte, kas pieteikta uz pavasarī gaidāmajām vēlēšanām, aģentūru LETA informēja augstskolā.

Līdz 21.janvārim LLU struktūrvienībām bija iespēja izvirzīt vēlēšanām rektora amata kandidātus un uz šī gada vēlēšanām izvirzīts tikai viens pretendents - Pilvere. Tādējādi viņa pretendēs uz otro pilnvaru termiņu rektora amatā.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes profesore Pilvere pirmo reizi rektora amatā tika ievēlēta 2014.gada maijā, būdama šīs fakultātes dekāne. Viņa ir 16.universitātes rektore un otrā sieviete, kurai uzticēts šis amats. Pilvere ir piekritusi vadīt universitāti arī turpmākos piecus gadus un gatavo LLU attīstības programmu, piedāvājot savu redzējumu par universitātes attīstību un kopīgi īstenojamajiem pasākumiem. Programma līdz 15.martam jāiesniedz LLU rektora vēlēšanu komisijā.

Savukārt 17.aprīlī plkst.15 LLU aulā plānota publiska diskusija un tikšanās ar rektora amata kandidāti, dodot iespēju ikvienam uzdot sev interesējošos jautājumus un iepazīties ar Pilveres piedāvāto LLU attīstības programmu.

LLU rektora vēlēšanas organizē Rektora vēlēšanu komisija desmit cilvēku sastāvā. Tās priekšsēdētāja ir LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes profesore Līga Paura. Nākamo rektoru maijā aizklātā balsošanā vēlēs LLU 10.sasaukuma Konvents, kurā ir 240 pārstāvju no universitātes dažādām struktūrvienībām un studējošajiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)