Banner 980x90

LLU izstādē "Skola 2016" informēs par vairāk nekā 60 studiju programmām

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv

No piektdienas, 26.februāra, līdz svētdienai, 28.februārim, Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, notiks izstāde "Skola 2016", kurā piedalīsies arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un informēs par tajā pieejamām vairāk nekā 60 studiju programmām.

LLU pārstāve Lana Janmere aģentūru LETA informēja, ka izstādē ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar mācību un studiju iespējām LLU.

LLU šodien studētgribētājiem piedāvā vairāk nekā 60 studiju programmas kādā no trijiem īstenotajiem virzieniem - biozinātnēs, inženierzinātnēs vai sociālajās zinātnēs. Universitātes lielākais spēks un potenciāls slēpjas šo visu virzienu līdzāspastāvēšanā un par to varēs pārliecināties ikviens izstādes "Skola 2016" apmeklētājs, pauda Janmere.

LLU ir daudznozaru universitāte, kurā tiek sagatavoti speciālisti gan lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, kokapstrādē, pārtikas tehnoloģijās un veterinārmedicīnā, gan informācijas tehnoloģijās, ekonomikā, socioloģijā, pedagoģijā, uzņēmējdarbībā un lietišķajā dizainā, kā arī dažādās inženierzinātnēs - būvniecībā, mašīnu ražošanā, enerģētikā, ainavu arhitektūrā, vides un zemes pārvaldībā.

"Vieniem tā ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte, bet citiem - Latvijas Labākā universitāte. Vēsturiski LLU ir veidojusies kā lauksaimniecības akadēmija, kurā sagatavoja speciālistus darbam Latvijas laukos. Tieši šīs tradīcijas dēļ universitāte nes ar vienu nozari saistītu nosaukumu," klāstīja Janmere.

Viņa skaidroja, ka "tāpat, kā ir mainījusies Latvijas tautsaimniecības struktūra, kurā no lauksaimniecības kā galvenā ekonomikas virzītājspēka 20.gadsimta sākumā ir notikusi pāreja uz daudznozaru ražošanu 20.gadsimta beigās, mainījusies arī universitātes būtība. Latvija vairs nav agrāra valsts, tāpat kā lauksaimniecības nozare nav vienīgā, kurā jaunieši var gūt zināšanas, studējot LLU".

LLU pārstāvēs un profesionālas konsultācijas sniegs augstskolas studenti, mācībspēki un absolventi. Atvērto durvju diena LLU plānota 18.martā, informēja Janmere.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)