LLU dekāne: Ar jauno Latvijas Universitātes tūrisma jomas virzienu varēsim līdzpastāvēt

Viņa skaidroja, ka fakultātē pašlaik ir maz informācijas par LU iecerēm, tāpēc komentēt to ir grūti.
"Mēs cenšamies likt uzsvaru uz uztura gatavošanas bloku. Un šajā jomā mums ir pieredzējuši pasniedzēji, laboratorijas. Arī pašlaik dažas LU vadības programmas sasaucas ar tūrismu jomu, bet katrai no tām ir sava specializācija, tāpēc domāju, ka mēs spēsim līdzpastāvēt. Trauksmes celšanai pašlaik nav iemesla," pārliecināta PTF dekāne, uzsverot, ka tūrisma jomas specialitātes ir perspektīvas.
Ciproviča informēja, ka programma nepārtraukti tiek attīstīta, taču par radikālām izmaiņām PTF un LLU pašlaik nedomā.
Programmā "Ēdināšanas un viesnīcas uzņēmējdarbība" studē apmēram 200 studentu, tajā ir 92 budžeta vietas. "Manuprāt, tas ir optimālais skaits, jo visiem nav jāpiešķir budžeta vietas," pauda dekāne. Programma apgūstama četros gados gan pilna, gan nepilna laika studijās.
Kā vēstīts, Augstākās izglītības padome (AIP) vakar deva zaļo gaismu jauna studiju virziena izveidošanai LU, aģentūrai LETA pastāstīja AIP pārstāve Inga Vanaga. LU plāno studiju virzienu "Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija". Saņemot AIP akceptu, jauna studiju virziena izveides projekts būs jāvērtē Ministru kabinetam.
Iecerēts, ka virziena un programmu sekmīgai realizācijai tiks izveidota LU mācību viesnīca, kura vienlaikus būs mācību bāze - prakses vieta studentiem un darbosies kā pilnvērtīga viesnīca Rīgas viesiem.