Banner 980x90

Lietā par veikala "Depo" būvniecību Jelgavā zemes īpašnieks prasa noraidīt visu tiesas sastāvu

Jelgava, 21.apr., LETA. SIA "Auras centrs", kas uz sev piederoša zemesgabala Jelgavā vēlas izbūvēt lielveikalu "Depo", Administratīvajā rajona tiesā iesniegusi noraidījumu visam tiesas sastāvam, jo šaubās par tā objektivitāti, izskatot jelgavnieku pieteikumus ar lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumus, ar kuriem atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvēšanai izsniegtā būvatļauja, liecina tiesai iesniegtais dokuments.

Savā iesniegumā tiesai "Auras centra" pārstāvis Henrihs Damroze norāda, ka pēc pirmās un pašlaik vienīgās tiesas sēdes Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā viņš konstatējis, ka daudzi lietas dokumenti ir aplīmēti ar piezīmju lapiņām, kas rakstītas vienā rokrakstā ilgāku laiku pirms tiesas sēdes. Damroze pārliecināts, ka piezīmju lapiņas ar komentāriem rakstījis kāds tiesas darbinieks, visdrīzāk, referējošais tiesnesis, un "šie komentāri var ietekmēt šādas tiesvedības rezultātu vai nepārprotami kaitēt procesa taisnīgumam".

Tāpat pieteikumā zemesgabala īpašnieku pārstāvis norāda, ka tiesas sastāva tiesneši ir ilglaicīgi pilsētas iedzīvotāji, viņiem Jelgavā un apkārtnē pieder īpašumi, turklāt pēc tiesas attieksmes pirmajā tiesas sēdē "Auras centrs" secinājis, ka jelgavnieki, kas nevēlas pieļaut "Depo" būvniecību Lielupes krastā, atrodas īpašā statusā. Tāpat būvniekiem ir bažas, vai tiesa, izskatot lietu, neietekmēsies no Jelgavas iedzīvotāju interesēm, protestiem un bailēm no iedzīvotāju un mediju kritikas.

Noraidījumā Damroze min arī citus argumentus, kāpēc tiesas sastāvam būtu jāatstata sevi no lietas jau līdz iztiesāšanas sākumam. Turklāt "Auras centrs" uzskata, ka lieta būtu jānodod citam Administratīvās rajona tiesu namam.

Tiesas kancelejas vadītāja Linda Lindere aģentūru LETA informēja, ka pieteiktais noraidījums tiks izvērtēts 25.aprīļa tiesas sēdē, uzklausot pārējo lietas dalībnieku viedokli.

Jau vēstīts, ka gan Administratīvā rajona tiesa Jelgavā, gan Administratīvā apgabaltiesa, izskatot "Auras centra" blakus sūdzību, neatjaunoja būvatļauju veikala "Depo" būvniecībai Jelgavā, Cukura ielā.

Iepriekš Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā bija paredzēts skatīt administratīvo lietu, kurā vērtēs triju aktīvistu grupu lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumu, ar kuru atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvniecībai izsniegtā būvatļauja. Taču zemesgabala īpašnieks - "Auras centrs" - tiesai iesniedza papildu lūgumu - atjaunot būvatļauju -, tāpēc tiesa neskatīja lietu pēc būtības, bet skatīja jautājumu par būvatļaujas atjaunošanu. Pašu administratīvo lietu pēc būtības tiesa skatīs 25.aprīlī plkst.10.

Ņemot vērā, ka domes lēmums ir apstrīdēts, lielveikala būvatļauja ir apturēta.

Iepriekš triju iedzīvotāju grupu pieteikumi ar lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumus, ar kuriem atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvēšanai izsniegtā būvatļauja, apvienoti vienā lietā. Iesniedzēji ir biedrība "Jelgavas attīstībai", biedrība "Direct Impact" un Jānis Vaits, kā arī 23 iedzīvotāju grupa.

Kā lietas trešā persona pieaicināta zemesgabala, uz kura plānots celt lielveikalu, īpašnieks "Auras centrs", jo tiesas nolēmums var skart uzņēmuma tiesības un tiesiskās intereses.

2017.gada 27.aprīļa domes sēdē, izskatot triju aktīvistu grupu lūgumus atcelt būvvaldes lēmumu un izdoto būvatļauju lielveikala "Depo" būvniecībai Cukura ielā 2, Lielupes krastā, dome būvvaldes lēmumu tomēr atstāja negrozītu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)