Banner 980x90

Līdz piemērotāku telpu atrašanai slēdz Ozolnieku bibliotēkas apkalpošanas punktu Jaunpēterniekos

Jelgava, 20.sept., LETA. Līdz piemērotāku telpu atrašanai šomēnes slēgts Ozolnieku novada bibliotēkas apkalpošanas punkts Jaunpēterniekos, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Pavasarī reorganizācijas rezultātā Jaunpēternieku bibliotēka pārveidota par Ozolnieku novada Centrālās bibliotēkas struktūrvienību - ārējās apkalpošanas punktu, kas sniedza bibliotekāros pakalpojumus Jaunpēternieku un Dalbes iedzīvotājiem trīs reizes nedēļā. Taču bibliotekārie pakalpojumi ārējā apkalpošanas sniegti nepiemērotās, pašvaldībai nepiederošās telpās, turklāt izbeigtas darba attiecības ar apkalpošanas punkta speciālisti.

Lai nodrošinātu turpmāku pašvaldības funkcijas izpildi pieņemamā kvalitātē, nepieciešams risināt jautājumu par piemērotākām telpām bibliotekāro pakalpojumu sniegšanai, vienlaikus saglabājot iespieddarbu piegādi tiem apkalpošanas punkta klientiem, kuriem tas nepieciešams. Tāpat jānodrošina bērnu un jauniešu brīvā laika organizēšana Jaunpēterniekos, skaidroja pašvaldība.

Lai jautājumus risināju, domes deputāti lēmuši slēgt novada Centrālās bibliotēkas ārējās apkalpošanas punktu Jaunpēterniekos līdz tā pārvietošanai uz piemērotām telpām. Savukārt Izglītības, kultūras un izglītības daļas Jaunatnes daļai uzdots organizēt darbu ar jaunatni Jaunpēterniekos un Dalbē.

Jau vēstīts, ka Cenu pagasta Jaunpēternieku bibliotēka bija mazākā no piecām novada bibliotēkām, kuras apkalpojamā teritorijā bija deklarēti 69 iedzīvotāji Jaunpēterniekos un 203 iedzīvotāji Dalbē. Pēdējo piecu gadu laikā bibliotēkas lasītāju skaits bijis 34-113, bibliotēkas vadītāja strādāja nepilnu darba slodzi - 24 stundas nedēļā. Tāpēc dome lēma, ka ir lietderīgi reorganizēt bibliotēku, pārveidojot to par Ozolnieku novada Centrālās bibliotēkas ārējās apkalpošanas punktu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)