Banner 980x90

Līdz ar piena paku laivu regati Jelgavā pirmo reizi notiks labsajūtas festivāls "Esi"

Jelgava, 22.aug., LETA. Nedēļas nogalē, 26.augustā, līdz ar tradicionālajiem Vispārējiem Latvijas Piena, maizes un medus svētkiem un Piena paku laivu regatei Jelgavā pirmo reizi notiks labsajūtas festivāls "Esi", aģentūru LETA informēja Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova.

No plkst.9 līdz 16 Hercoga Jēkaba laukumā gardēži aicināti apmeklēt svētku tirdziņu un piedalīties dažādās aktivitātēs un degustācijās, nobaudot meistaru ražojumus no visas Latvijas. Notiks dažādas aktivitātes pieaugušajiem un bērniem, bet uz Hercoga Jēkaba lakuma skatuves uzstāsies "Tirkīzkora ansamblis" Žorža Siksnas un Ingus Leilanda vadībā, "Summer band" un Dārta Damlica, populārās mūzikas grupa "Reprīze" Jura Kaufelda vadībā.

Ikviens aicināts līdzdarboties arī Latvijas Biškopības biedrības un Latvijas Maiznieku biedrības konkursos, kur, piedaloties degustācijās un balsojot par savem favorītiem, tiks noteikts "Latvijas atzītākais medus 2017" un "Latvijas rudzu maize Zemgalē". Pasākumā tiks noskaidroti arī biedrības "Siera klubs" organizētā Zemgales reģiona konkursa "Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā" uzvarētāji.

Pirmo reizi Piena, maizes un medus svētkos norisināsies konkurss ģimenēm "Mūsu ģimenes gardā rudzu sviestmaize", kurā piedalīties aicināts ikviens interesents. Visas dienas garumā darbosies sviestmaižu darbnīca, kurā apmeklētāji varēs pagatavot savu gardāko sviestmaizi.

Svētku centrālais notikums un viens no jautrākajiem pasākumiem būs Piena paku laivu regate, kas Lielupes ūdeņos pulcēs drosmīgākos kuģotājus. Galveno laivu būvmateriālu nodrošinās AS "Tukuma piens", kas šogad atbalstīs ar 43 000 "Baltais" piena pakām.

Laurus plūks ne tikai ātrākā laiva, žūrija novērtēs arī radošākās idejas un tehniskos risinājumus. Vērtēšana notiks sešās nominācijās: "Oriģinālākā laiva", "Visatraktīvākā komanda", "Inovatīvākā laiva", "Treknākais piena plosts", "Pilnīgs sviests" un "Ātrākā laiva", skaidroja Mamedova.

Apskatīt laivas un komandu prezentācijas varēs no plkst.14.30 Lielupes promenādē, savukārt starts laivu braucieniem tiks dots plkst.16. Uzreiz pēc pēdējā brauciena notiks SUP jeb airu dēļu sacensības, kurās piedalīties aicināts ikviens interesents.

No plkst.17 līdz pat plkst.1 jelgavnieki un Jelgavas viesi aicināti doties uz Pasta salu, kur notiks dažādi koncerti. Uzstāsies "Mirage Jazz Orchestra" ar Ievu Kerēvicu koncertā "Lai skan mana tēvu zeme", pēc tam uz skatuves kāps grupa "Rīgas Modes", bet vakara programmu noslēgs grupa "Galaktika" un putu ballīte kopā ar DJ Jax. Savukārt regates un SUP sacensību uzvarētājus uz Pasta salas estrādes skatuves apbalvos plkst.20.

Pirmo reizi skvērā aiz Jelgavas Kultūras nama no plkst.10 līdz 16 norisināsies labsajūtas festivāls "Esi", kur ikviens apmeklētājs aicināts bez maksas piedalīties vairāk nekā 30 dažādās izglītojošās nodarbībās un aktivitātēs, uztura meistarklasēs, diskusijās, lekcijās par veselīga dzīvesveida tēmām.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)