Banner 980x90

LFF DK "Jelgavas" pussargam Lazdiņam piespriež vienas spēles diskvalifikāciju

Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komiteja (DK) uz vienu spēli diskvalificējusi "SynotTip" Latvijas virslīgas komandas "Jelgava" pussargu Arti Lazdiņu.

"Jelgava" svētdien virslīgas mačā negaidīti ar 0:3 piekāpās pērnās sezonas pastarītei "Metta"/Latvijas Universitātei, bet Lazdiņš otrajā puslaikā 15 minūšu laikā nopelnīja divas dzeltenās kartītes, kā dēļ tika noraidīts no laukuma.

Līdz ar to Lazdiņam būs jāizlaiž nākamā virslīgas spēle, kurā "Jelgava" viesosies pie virslīgas debitantes RFS.

Tāpat LFF DK brīdinājusi RFS par spēlētāju Igora Kozlova un Nikas Piļjeva piedalīšanos spēlē ar numuriem, kas neatbilst spēles protokolam.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā līdere ar 17 punktiem septiņos mačos ir "Ventspils" komanda, kas par punktu apsteidz "Spartaku". Pēc tam ar 13 punktiem seko "Liepāja", pie deviņiem punktiem tikusi "Metta"/LU komanda, bet pa septiņiem punktiem guvušas RFS, "Jelgava" un "Riga". Savukārt turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)