Banner 980x90

Lems par investora piesaisti Jelgavas tirgus attīstībai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
15.jūlijā dibināts uzņēmums SIA "ERA2K TT" pašvaldības SIA "Jelgavas tirgus" ieguldīs 800 000 eiro, liecina Jelgavas domes sagatavotais lēmumprojekts, kuru paredzēts apstiprināt domes sēdē ceturtdien, 28.jūlijā.

Pašvaldība norāda, ka SIA "Jelgavas tirgus" pēdējos gadus ilgstoši strādā ar zaudējumiem. "Firmas.lv" dati liecina, ka ar katru gadu uzņēmuma zaudējumi tikai aug: 2013.gadā tie bija 47 505 eiro, 2014.gadā - 57 077 eiro, bet pagājušajā gadā sasniedza 65 803 eiro.

Šāda zaudējumus nesoša darbība vēl var turpināties dažus gadus, jo ir naudas rezerves un nav ārēju saistību, tomēr SIA "Jelgavas tirgus" attīstībai nepieciešams rast pilsētai un sabiedrībai piemērotu risinājumu, uzsver pašvaldībā.

SIA "Jelgavas tirgus" stratēģiskās attīstības plānā 2016.-2021.gadam kā galvenais darbības mērķis izvirzīts uzdevums strādāt pie tirgus pārvietošanas citā teritorijā, jo pašreizējais tirgus ir morāli un fiziski novecojis. Taču, tā kā pašvaldībai nav pieejami papildu finanšu līdzekļi, SIA "Jelgavas tirgus" pamatkapitāla palielināšanai jāpiesaista privātais kapitāls.

800 000 eiro gatava ieguldīt SIA "ERA2K TT". Jelgavas tirgus vadītājs Valdis Labanovskis atzīst, ka investora meklēšana nebija viegla un ātra. Viņš nesaredz risku apstāklī, ka investors ir 15.jūlijā dibināts uzņēmums ar 3000 eiro pamatkapitālu. "Tas nekas," aģentūrai LETA pauda Labanovskis.

Viņš lēš, ka investora ieguldījuma pietiks pirmajam tirgus attīstības posmam, bet vēlāk būs nepieciešams meklēt papildu investīcijas.

Paredzēts, ka jaunā tirgus projektēšanas darbi sāksies šogad, bet jaunu tirgu jelgavnieki varētu sagaidīt 2018.gadā.

"Tirgus ir vajadzīgs. Tas būs jaunā formā un veidolā," pauda Labanovskis, skaidrojot, ka jaunā teritorija būs nedaudz mazāka, taču vēl nav zināms, vai visi tirgotāji būs gatavi strādāt jaunajā vietā, jo jāveic atkārtota aptauja.

SIA "ERA2K TT" pieder Vladimiram Šalajevam, kurš ir arī SIA "Ecommerce Accelerator" un SIA ECASH līdzīpašnieks, kā arī vienīgais SIA "ERA2K TECH", SIA "ERA2K" un SIA "La Tirgi Jelgava" īpašnieks. Ar Šalajevu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Jau ziņots, ka Jelgavas domes deputāti maijā atbalstīja lēmumu par divu zemesgabalu iznomāšanu SIA "Jelgavas tirgus" Sporta ielā 2b un Zemgales prospektā 19a, kur perspektīvā varētu atrasties jaunais pilsētas tirgus, lēma deputāti.

Perspektīvā tirgus teritoriju plānots izvietot uz zemesgabaliem Sporta ielā 2b, Zemgales prospektā 19a. Nekustamais īpašums Sporta ielā 2b ir 11 194 kvadrātmetrus liels, savukārt zemesgabala Zemgales prospektā 19a platība ir 27 444 kvadrātmetri. Abi īpašumi pieder pašvaldībai un ir neapbūvēti.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)