Banner 980x90

Ledus sakustēšanās pie Mežotnes situāciju Lielupē Jelgavā nav ietekmējusi

Jelgava, 16.marts, LETA. Lai arī vakar Lielupē pie Mežotnes ledus sakustējies, situācija upē Jelgavā nav mainījusies, aģentūru LETA informēja Pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) vadītājs Gints Reinsons.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju vakar ap plkst.15.30 Lielupē pie Mežotnes sakustējās un gāja ledus, lejpus novērojumu stacijas saglabājoties ledus sastrēgumam. Lielupē pie Mežotnes palieņu applūšanas līmenis pārsniegts par 162 centimetriem.

Lielupē pie Staļģenes ir applūdušas palienes, un arī citu Lielupes baseina upju palienes un zemākās vietas ir applūdušas.

Neskatoties uz ledus sakustēšanos, ūdens līmenis Lielupē Jelgavā kopš vakardienas kāpis tikai par trim centimetriem, un upi klāj ledus, skaidroja Reinsons.

Jelgavas novada Pašvaldības policijai apsekojot upi, konstatēts, ka pie Staļģenes joprojām ir ledus sastrēgums, kas var ietekmēt situāciju Jelgavā, taču, krītoties gaisa temperatūrai, plūdu draudu pašlaik nav. Reinsons skaidroja, ka upe īpaši jāuzrauga būs gadījumā, ja gan dienā, gan naktī gaisa temperatūra būs ar plus zīmi.

Taču, svārstoties ūdens līmenim Svētē, Jelgavā ir applūdis Bāra ceļš. Posmā no Bāra ceļa 10 līdz tiltam satiksme pašlaik ir slēgta.

Arī Ozolnieku novadā ir applūdušas palienes, taču draudu iedzīvotāju drošībai pašlaik nav. Novada pašvaldības izpilddirektors Andulis Židkovs aģentūrai LETA skaidroja, ka šodien pašvaldība plāno vēlreiz apzināt situāciju novadā, taču iedzīvotāji, kas dzīvo plūdu riska zonā, par rīcību applūšanas gadījumā ir informēti.

20.martā plkst.10 POIC telpās notiks Jelgavas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēde, lai pārrunātu tostarp arī iespējamos plūdu draudus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)