Banner 980x90

"Latvijas Goda aplis" ar dejām piestās Jelgavas novada Staļģenē

Jelgava, 8.febr., LETA. Latvijas simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" 10.februārī piestās Jelgavas novada Staļģenē, kur vidusskolas telpās notiks "Ziemas sadancis" un pēc tā turpat pie skolas būs apskatāms gaismas objekts "Emogrāfs", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Tradicionālais ziemas sadancis sāksies plkst.17 un tajā piedalīsies visi Jelgavas novada jauniešu, vidējās paaudzes un senioru tautas deju kolektīvi. Šoreiz koncerts būs īpašs tādēļ, ka tā laikā tiks godināti dejotāji - novada saimnieki un saimnieces.

"Jelgavas novada Goda aplī mēs izvēlējāmies izcelt cilvēkus - uzņēmējus, zemniekus, sabiedriskos darbiniekus, ģimenes, kuras savu brīvo laiku piepilda radoši, dejo tautas dejas, tādējādi rūpējoties par latvisko tradīciju saglabāšanu. Jelgavas novada amatiermākslas kolektīvos šādu cilvēku ir daudz," stāstīja pasākuma režisore Dace Vilne.

"Latvijas Goda apļa" pasākumos klātesoši ir arī novada Goda viesi. Šoreiz šajā statusā būs 1935.gadā dzimušais Voldemārs Hermanis, kurš dzīvojis gan Iecavā, gan Jelgavas pusē. Strādājis laikraksta "Cīņa" redakcijā, intervējot politiķus, diplomātus un latviešu trimdiniekus un komentējot Padomju Savienības ārpolitiku līdzās pieredzējušajiem Mavrikam Vulfsonam un Nikolajam Neilandam. Vecāku paaudžu skatītāji Hermani visspilgtāk atceras kā ārpolitikas jautājumu komentētāju raidījumā "Globuss" Latvijas Televīzijā.

Vēl viens Goda viesis būs Voldemāra Hermaņa vienaudzis Gunārs Jākobsons -Jaunsvirlaukā dzimušais latviešu sporta žurnālists, televīzijas un radio komentētājs, kurš galvenokārt komentējis hokeja un futbola translācijas. Par sporta žurnālistu viņš nostrādāja vairāk nekā 50 gadus un 2010.gadā viņam tika pasniegta Latvijas Gada balva sportā par mūža ieguldījumu. Jākobsons gan bija ne tikai sporta žurnālists, jo vadīja arī bērniem, kā arī mākslas un literatūras sfērai veltītus raidījumus, tajā skaitā arī leģendāro "Mikrofona aptauju".

Pēc deju koncerta beigām no plkst.19 pie Staļģenes vidusskolas būs apskatāms viens no publikas iecienītākajiem gaismas festivāla "Staro Rīga" objektiem "Emogrāfs", kas ikviena dalībnieka sirdspukstus pārvērtīs mūzikā un žilbinošā mozaīkā. Gan muzikālo pavadījumu, gan attēla dinamiku noteiks tikai un vienīgi projekta apmeklētāju sirds "informācija".

Ieeja pasākumā "Ziemas sadancis" un "Emogrāfa" izmēģināšana būs bez maksas.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas jau kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām un aicinot pievienoties ikvienu interesentu un pašmāju kultūras cienītāju. Festivāls turpināsies līdz pat šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā "Staro Rīga".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)