Banner 980x90

Lauksaimniecības uzņēmuma "Agrofirma Zelta Druva" apgrozījums pērn saruka par 12,3%

 Lauksaimniecības uzņēmums "Agrofirma Zelta Druva" pagājušajā gadā strādāja ar 3,107 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,3% mazāk nekā gadu iepriekš.

Rīga, 14.aug., LETA. Lauksaimniecības uzņēmums "Agrofirma Zelta Druva" pagājušajā gadā strādāja ar 3,107 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 28,1% - līdz 149 475 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gada sākumā svaigpiena iepirkuma cena samazinājās zem 0,27 eiro kilogramā, kas uzskatāma par kritisku, bet vēlāk nostabilizējās 0,31 eiro robežās, ko var uzskatīt par pieņemamu, bet ne labu cenu. Tāpat vadības ziņojumā pieļauts, "Agrofirma Zelta Druva" nākotnē varētu pārprofilēt pamatdarbības veidu no piena lopkopības uz citu specializāciju. Vienlaikus kompānijas vadība atzīst, ka 2018.gads nebija raksturīgs ar izcilām graudu un augkopības kultūru ražām, tādēļ gads tika noslēgts ar zaudējumiem. Tāpat agrofirmas vadība norāda, ka pērn nodots ekspluatācijā 2017.gadā sāktais graudu apstrādes kompleksa celtniecības projekts 1,87 miljonu eiro vērtībā, piesaistot Lauku atbalsta programmas līdzekļus no Eiropas Savienības (ES) fondiem. Kompānija pērn 144 900 eiro investēja graudu apstrādes kompleksa celtniecībā un 335 000 eiro - lauksaimniecības tehnikas modernizācijā. Pēc "Agrofirmas Zelta Druva" vadības minētā, 2019.gadā kompānijas prioritāte augkopības jomā joprojām būs lopbarības ražošana galvenokārt pašu lopkopībai. 2019.gadā kompānija ir paredzējusi arī stabilizēt lopkopības ražošanas nozari, veicot pasākumus, kas atvieglotu iespējamu krīžu pārvarēšanu nākotnē. Tāpat iecerēts straujā attīstīt augkopību, turpinot tehnikas modernizāciju. 2017.gadā "Agrofirma Zelta Druva" strādāja ar 3,545 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās vairākas reizes - līdz 207 867 eiro. Kompānija "Agrofirma Zelta Druva" ir reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,031 miljons eiro. "Agrofirmas Zelta Druva" galvenais darbības veids ir lauksaimniecība, pamatā piena lopkopība. Uzņēmums ražo arī liellopu gaļu, rapsi, pārtikas un lopbarības graudus, ka arī citu lopbarību savām lopkopības vajadzībām. Uzņēmums pieder vairākām Latvijas privātpersonām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)