Banner 980x90

Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija sadarbosies ar LLU studentu apmācībā

Lai stiprinātu un attīstītu sadarbību izglītības, zinātnes un profesionālās darbības jomās, nākamnedēļ Jelgavā starp Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju (LLKA), Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti tiks noslēgts sadarbības līgums.

Kā aģentūru LETA informēja LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons, līgums tiks slēgts pēc kooperatīvu iniciatīvas, lai topošajiem speciālistiem sniegtu plašāku informāciju par kooperācijas lomu lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, kā arī sniegtu iespējas praktizēties lielākajos Latvijas kooperatīvos.

"Kooperatīvu darbība ir viens no svarīgiem lauksaimniecības stūrakmeņiem. Sadarbības līguma noslēgšana sekmēs praktiskās un tiešās informācijas saiknes nodrošināšanu starp kooperatīviem, mācībspēkiem un studentiem. Kooperatīvu vadītāji studentiem sniegs informāciju par kooperatīvu lomu lauksaimniecības sektorā, dos iespēju praktizēties, kā arī rosinās izstrādāt pētnieciskos darbus, lai uzlabotu kooperatīvu darbību nākotnē," sacīja Jansons.

Savukārt LLU dekāne Andra Zvirbule-Bērziņa atzina, ka sadarbība sniegs vairākus pozitīvus ieguvumus. Studentiem būs prakses iespējas lielākajos ražošanas un pārstrādes uzņēmumos. Tāpat studentiem nepieciešama pieredze par kooperācijas praktisko pielietojumu, kā arī var rasties idejas, plāni par pētījumiem, inovāciju izstrādi.

Sadarbības līgumu otrdien, 24.novembrī, Jelgavā parakstīs LLU rektore Irina Pilvere, LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons un LLU dekāne Andra Zvirbule-Bērziņa.

LLKA dibināta 2002.gadā un apvieno 52 biedrus. Asociācijas darbības mērķis ir radīt labvēlīgu vidi lauksaimnieku kooperācijas attīstībai un veicināt sabiedrības izpratni par kooperācijas nepieciešamību un priekšrocībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)