Banner 980x90

"Latraps" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā audzis par apmēram 20%

Rīga, 12.okt., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrības "Latraps" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, pēc provizoriskajiem datiem, pieaudzis par apmēram 20% salīdzinājumā iepriekšējo finanšu gadu, aģentūrai LETA sacīja "Latraps" valdes priekšsēdētājs Edgars Ruža.

Viņš norādīja, ka apgrozījuma pieaugumu veicināja dažādu faktoru kopums, tostarp augstākas graudu cenas, veiksmīga darbība minerālmēslu un sēklu tirdzniecības darbības jomās, kā arī graudu un rapšu pirmapstrādē.

Ruža atgādināja, ka "Latraps" šogad sāka būvēt graudu pirmapstrādes kompleksu Daugavpilī, kura pamatos nupat ievietota laika kapsula. Lai arī sākotnēji šo projektu bija plānots pabeigt šogad, dažādu birokrātisku šķēršļu dēļ tā īstenošana pārcelta uz nākamā gada augustu.

Tāpat Ruža pastāstīja, ka "Latraps" kopīgi ar Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību "Kuziks" līdz nākamā gada augustam Jēkabpilī plāno uzbūvēt graudu pirmapstrādes kompleksu, kura celtniecībā nepieciešamais finansējums tiks ieguldīts no "Kuziks" līdzekļiem. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu plašākas graudu pirmsapstrādes iespējas zemniekiem minētajā apkaimē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, "Latraps" strādāja ar 185,504 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,9% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kooperatīva peļņa saruka par 1,8% - līdz 1,399 miljoniem eiro.

"Latraps" reģistrēta 2000.gadā. "Latraps" pamatdarbība ir biedriem nepieciešamo lauksaimniecības izejvielu un viņu izaudzētās produkcijas tirdzniecība, graudu un rapšu pirmapstrāde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)