Banner 980x90

Kučinskis pirms jaunā mācību gada atgādina par izglītotu iedzīvotāju nozīmi valsts attīstībā

Foto: Māris Kučinskis/ Ieva Lūka/ LETA
Foto: Māris Kučinskis/ Ieva Lūka/ LETA
​Sveicot ar jaunā mācību gada sākumu, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atgādina par izglītotu iedzīvotāju nozīmi valsts attīstībā, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

"Latvijai nav dārgu derīgo izrakteņu, kurus vēlas nopirkt teju visa pasaule. Tāpat mēs neesam daudzu desmitu miljonu nācija, kas, balstoties uz lielo cilvēku skaitu, varētu ražot lētu masveida produkciju," pauž premjers, uzsverot, ka Latvijai ir nepieciešami gudri cilvēki, kuri spēj radīt dārgus un starptautiskajā tirgū konkurētspējīgus produktus. Savukārt tas ir panākams ar kvalitatīvu izglītību un mācīties gribošiem audzēkņiem.

Atgādinot par ikviena vēlmi uzlabot dzīves kvalitāti un jaunām perspektīvām nākotnē, Kučinskis norāda, ka tas būs iespējams, ja daudz mācīsies un daudz ieguldīs arī izglītībā.

Jauns mācību gads saistās ar jauniem plāniem, ambīcijām, cerībām un, verot vaļā skolas durvis, sākas jaunu apņemšanos realizēšana, apsveikumā pauž valdības vadītājs.

Minot reformas izglītības sistēmā, viņš uzsver, ka tas tiek darīts viena mērķa vārdā - panākt, lai nodokļu maksātāju nauda tiktu izmantota iespējami efektīvāk un ieguvēji būtu mūsu bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)