Banner 980x90

Kozlovskis nemaina pozīciju nepretendēt uz premjera amatu

Rihards Kozlovskis/ Foto no video
Rihards Kozlovskis/ Foto no video

 Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) nav mainījis savu noraidošo pozīciju attiecībā uz iespējamu pretendēšanu premjera amatam.

"Es nepretendēju uz šo amatu. Mana pozīcija nav mainījusies," ceturtdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Kozlovskis.

Viņš uzskata, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu nominēt premjera amata kandidātu tuvākās nedēļas laikā. Vaicāts, vai Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V) būtu piemērots augstajam amatam, Kozlovskis norādīja, ka viņš varētu būt labs kandidāts.

Tāpat politiķis ir pārliecināts, ka "Vienotības" frakcijai izdosies panākt atbalstu potenciālajam premjera amata kandidātam.

Kā ziņots, Vējonim līdz piektdienai, 8.janvārim, paredzētas tikšanās ar iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, liecina prezidenta kancelejas mājaslapā publicētā informācija.

Vakar ar Vējoni tikās finanšu ministrs Jānis Reirs (V). Arī pēc sarunas ar Valsts prezidentu viņš nav mainījis savu viedokli un nepiekrīt kandidēt uz premjera amatu, līdz ar to pašlaik ticamākais premjera amata kandidāts ir Šadurskis. Viņš varētu piekrist uzņemties šos pienākumus, liecina neoficiālā informācija. Koalīcijas partneri sola izvērtēt, bet nedod priekšlaicīgus atbalsta solījumus Šadurskim.

Visticamāk, Valsts prezidents lēmumu par premjera amata kandidātu varētu pieņemt jau tuvākajās dienās.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)