Banner 980x90

Konkursā "Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot" saņemti 850 darbi

Rīga, 29.marts, LETA. Šonedēļ darbu sāk starptautiska žūrija, vērtējot 850 saņemtos un pretendentu iesniegtos darbus Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas izsludinātajā starptautiskajā mākslas konkursā "Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot", aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Konkursa bērniem un jauniešiem vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem tēma "Klusā daba. Lauku veltes" izvēlēta ar mērķi dalībniekos raisīt interesi par kluso dabu kā mākslas žanru, attēlojot no dažādiem priekšmetiem un lauku veltēm izveidotas kompozīcijas.

Darbu iesniegšanas termiņā ir saņemti 850 darbi. Starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir profesionāli mākslinieki, šonedēļ vērtē saņemtos darbus, nosakot pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējus katrā kategorijā un vecuma grupā.

"Pērn konkursu organizējām pirmoreiz par godu mākslinieka Ģederta Eliasa 130 gadu jubilejai, un saņemtos 635 mākslas darbus vienoja tēma, kas veltīta lauku ainavai, tādējādi rosinot bērnus un jauniešus ieraudzīt un iepazīst tuvējo lauku ainavu. Konkursa norises gaitā mums izdevās sasniegt vēlamos rezultātus, sekmējot audzēkņu radošās domāšanas attīstību un pilnveidojot praktiskā darba iemaņas klusās dabas žanrā," pauda Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas direktore Dace Laure.

Viņa uzsvēra, ka konkurss nav tikai māksliniecisko prasmju un redzējuma izpausme, tas ir ļoti vērtīgs notikums, kas sniedz iespēju dalīties pieredzē gan bērniem un jauniešiem, gan pedagogiem no dažādām valstīm.

"Ir pierādījies, ka aktivitātes, kas stiprina jauno mākslinieku pašapziņu un vairo ideju partneru loku, sniedz nenovērtējamu prieku gan organizatoru komandai, gan pašiem dalībniekiem. Mums nebija šaubu, ka konkurss gūs atsaucību un kļūs par tradīciju. Ir gandarījums, ka bērnu un jauniešu entuziasms pieaug, ko pierāda tas, ka šogad esam saņēmuši vēl vairāk darbus. Jāteic, ka visi konkursam iesniegtie darbi spēj uzrunāt ar savu individualitāti un noskaņu, tāpēc žūriju gaida patiešām sarežģīts uzdevums," komentēja izglītības iestādes direktore.

Konkursa rezultātu paziņošanas un apbalvošanas pasākums norisināsies 23.aprīlī plkst.14 Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā Jelgavā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)