Banner 980x90

Klajā nāk ikgadējais izdevums "Latvijas biznesa gada pārskats"

Foto: Edijs Pālens/ LETA, Ernests Dinka/ Saeima, Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Foto: Edijs Pālens/ LETA, Ernests Dinka/ Saeima, Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Trešdien klajā nāk ikgadējais izdevums "Latvijas biznesa gada pārskats", kurā apkopota informācija par 22 000 strādājošu firmu, kuru neto apgrozījums ir virs 145 000 eiro un kas veido 98% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

"Latvijas biznesa gada pārskatu" veido uzņēmums "Firmas.lv" sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA.

Ņemot vērā vietējā tirgus stabilitāti, papildus apjomīga industriju dinamikas pētījumam "Firmas.lv" un LETA sadarbības projektā šogad īpaša uzmanība veltīta lielo, vidējo, mazo, kā arī strauji augošo jeb "gazeļu" uzņēmumu darbībai dažādās industrijās un reģionos. Tāpat īpaša uzmanība pievērsta reģionālajiem sniegumiem industriju griezumā, kontekstā ar fondu ieguldījumiem, demogrāfiju, ienākumu līmeni sadarbībā ar uzņēmumu "Oxford research".

Šī gada izdevumā atsevišķa vieta veltīta arī ārvalstu investoru ieteikumiem Latvijas ekonomikas attīstībai sadarbībā ar Ārvalstu investoru padomi Latvijā, kā arī nodokļu nomaksai uzņēmumos, tostarp sociālo iemaksu apjomam uz vienu strādājošo, dažādās biznesa sfērās, balstoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

"Latvijas biznesa gada pārskatā" iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti - top 10 uzņēmumi 16 industrijās, top 25 uzņēmumi 63 virsnozarēs un visi uzņēmumi, kas sadalīti 476 nozarēs.

"Latvijas biznesa gada pārskata 2015" drukātā un elektroniskā versijā salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem veikti struktūras uzlabojumi, kas balstīti uz lietotāju ieteikumiem.

"Par "Latvijas biznesa gada pārskata 2015" projekta realizāciju īpašu paldies vēlos pateikt 50 cilvēku lielai darba grupai, sadarbības partneriem un vairāk nekā 60 rakstu autoriem. Esmu pārliecināts, ka apkopotie skaitļi kontekstā ar pētījumiem palīdzēs uzņēmējiem saprast, ar kādiem biznesa rezultātiem rēķināties savā nozarē un reģionā 2015.gadā, un pieņemt pareizos lēmumus attiecībā uz investīcijām un biznesa virzību 2016.gadā," norāda "Firmas.lv" vadītājs Juris Rožkalns.

Ar jauno izdevumu "Firmas.lv" iepazīstinās šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiekošajā konference "Biznesa stratēģija 2016", kurā tiek analizēta globālo politisko un ekonomisko procesu ietekme, kā arī meklēti Latvijas uzņēmējiem piemērotākie stratēģiskie risinājumi.

Gadagrāmata tiks izplatīta bez maksas vidējo un lielo uzņēmumu vadītājiem, nozaru līderiem, nozaru asociācijām, valsts iestādēm un citiem. Grāmatā iekļautie nozaru uzņēmumu topi būs pieejami elektroniski "Firmas.lv" un LETA biznesa portāla "Nozare.lv" klientiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)