Banner 980x90

Kalvāne: Bezdarbs gada beigās varētu pieaugt, tomēr tā dinamika saglabāsies ap 8%

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Bezdarba līmenis gada beigās atkal varētu pieaugt, bet kopumā reģistrētā bezdarba dinamika būs ap 8%, uzskata Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.

Lai gan šogad bezdarbnieku skaits samazinās, tas, tāpat kā bezdarba līmenis kopumā, ir ļoti tuvs pagājušā gada atbilstošajam periodam, kas norāda uz to, ka darba tirgus uzlabošanās kļūst lēnāka, aģentūrai LETA Kalvānes viedokli pauda NVA pārstāvis Dainis Jukonis.

Kalvāne skaidro, ka saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem kopš šī gada sākuma ir pieaudzis nodarbināto skaits. Tādas pašas nelielas, bet pozitīvas tendences novērojamas arī analizējot NVA statistiku un, salīdzinot ar gada sākumu, redzams lēns bezdarba kritums, kas pamatā saistāms ar sezonas darbu sākšanos.

Kalvāne prognozē, ka gada beigās atkal būs vērojams bezdarba līmeņa pieaugums, tomēr kopumā dinamika būs ap 8%. Viņa arī uzsver, ka bezdarba līmeņa prognozēs NVA ir optimistiski piesardzīga.

Jau ziņots, ka maijā reģistrētā bezdarba līmenis valstī samazinājies par 0,4% punktiem, sasniedzot 8,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)