Banner 980x90

Kalnciemā plāno veidot jaunu sporta centru

Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Šonedēļ Jelgavas novada dome atbalstīja lēmumprojektu par pašvaldības dalību izsolē ar mērķi iegādāties divas ēkas Kalnciema pagastā, kas atrodas iepretim Kalnciema pagasta pārvaldei. Nekustamais īpašums Lielupes ielā 9/11 varētu pārtapt par jaunu sporta zāli, kurā mājvietu rastu pagasta aktīvie brīvās cīņas sportisti.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas novada pašvaldībā, šobrīd pašā pagasta centrā (Lielupes ielā 11) atrodas privātai personai piederoša neapdzīvota ēka, kurā savulaik bijis pārtikas veikals. Ēkas īpašnieks vairākus gadus nav maksājis nekustamā īpašuma nodokli, kā rezultātā par nodokļa parāda piedziņu jau ir iesniegts lēmums Tiesu izpildītājam. Minētās ēkas telpu plānojums varētu būt piemērots sporta aktivitātēm, turklāt pie tām ir ērta piekļuve. Piebūve savieno šo ēku ar otru – Lielupes ielas 9, kurā savulaik bija kafejnīca un par kuru arī ir izveidojies nekustamā īpašuma nodokļa parāds. Abas ēku ansamblis būtu labi piemērota vieta jauna sporta centra izveidei, tādējādi atsaucoties uz vairākkārtējiem iedzīvotāju lūgumiem pašvaldībai nodrošināt telpas sportam tuvāk dzīvesvietām.

"Lai kvalitatīvi trenētos cīņas mākslā, tāpat kā jebkurā citā sporta veidā, ir nepieciešamas atbilstošas telpas. Šobrīd sportisti trenējas skolas sporta zālē, jo iepriekšējais sporta centrs tehniski sliktā stāvokļa dēļ jau gadu ir slēgts - tam tecēja jumts, kas radīja arī pamatīgus bojājumus grīdai. Jāteic, ka sportistu vidū Kalnciema pagasts nereti ir pazīstams ar saviem augstajiem sasniegumiem brīvās cīņas mākslā. Pēdējos desmit gados ir gūtas godalgotas vietas ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas čempionātos. Tā kā skolas sporta zālē šobrīd trenējas visi Kalnciema sportisti, tad tā kļūst par šauru. Brīvās cīņas sportistiem, lai trenētos, ir nepieciešams mīksts pamats, kas, protams, sporta zālē nav ieklāts - tātad sportistiem katrreiz tas jāuzliek un jānoņem, tas prasa nevajadzīgas darbības un laiku", Kalnciema pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Keidāns.

Nolietotais sporta centrs, kas atrodas blakus pirms vairākiem gadiem atjaunotam un labiekārtotam sporta laukumam Jelgavas ielā 20,1970.gadu beigās tika ierīkots metāla angārā: "Patreizējā sporta centra atjaunošana būtu dārga un nelietderīga, jo tas ir neizdevīgā atrašanās vietā, - tālu no Kalnciema centra, aptuveni 1,5 km attālumā, tāpēc pēc iedzīvotāju ieteikumiem un vēlmēm esam nolēmuši sporta centru "tuvināt iedzīvotājiem". Jāteic arī, ka, ja mums izdotos minētajās ēkās ierīkot sporta centru, tas vizuāli uzlabotu apkārtējo vidi, jo šobrīd esošās ēkas netiek izmantotas teju jau 10 gadus un ir novecojušas," piebilst D.Keidāns. Iecerētajā sporta centrā plānots ierīkot arī telpas aerobikas nodarbībām, trenažieru zāli, kā arī telpu galda spēlēm.

Lēmumprojekts par dalību izsolē telpu iegādei virzīts apstiprināšanai domes sēdē 22.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)