Banner 980x90

Kā izvēlēties piemērotāko sporta somu?

Ērta sporta soma ir nepieciešama gan profesionāliem sportistiem, gan aktīvā dzīvesveida piekritējiem. Sporta soma ir viens no svarīgākajiem pirkumiem, uzsākot sportot. Iepērcies gudri, pievērs uzmanību kvalitātei. Izvēlies kvalitatīvas sporta preces šeit un uzlabo savu veselību!

Materiāls
Pirms iegādes, pievērs uzmanību sporta somas materiālam. Somas materiāls nosaka to, cik tā būs viegla pirms mantu salikšanas. 
Somai ir jābūt mitrumu necaurlaidīgai. Izvēlēlies universiālu risinājumu, lai to varētu lietot gan vasarā, gan rudens un ziemas mēnešos. 

Sintētiskie un dabiskie materiāli
Mugursomas un citas sporta preces tiek ražotas no sintētiskiem un dabiskās šķiedras materiāliem. Kā neapjukt un izvēlēties piemērotāko risinājumu? 

Sintētiskie materiāli ir salīdzinoši vieglāki nekā dabiskās ādas izstrādājumi.

No neilona un poliestera ražotas sporta preces būs mitrumizturīgākas nekā kokvilnas vai citu materiālu risinājumi.

No dabiskām šķiedrām veidotas sporta somas ir videi draudzīgākas un izturīgākas.

Izmērs un tilpums
Nepieciešamo sporta somas izmēru un tilpumu nosaka tas, cik aktīvi tu nodarbojies ar sportu un kādus priekšmetus izmanto trenējoties. Sporta somai ir jābūt ietilpīgai, ar vairākiem nodalījumiem un kabatām. Izvēlies piemērotāko, lai somā varētu ielikt treniņtērpu, apavus, ūdens pudeli, pusdienu kārbu, atslēgas, telefonu un citus ikdienas sīkumus. 

Rāvējslēdzēji
Somai ir jābūt elastīgai. Tai ir jābūt ar viegli lietojamiem rāvējslēdzējiem, lai nekas nekristu laukā un tā nebūtu pārblīvēta. 

Somas un citas sporta preces ar divvirzienu rāvējslēdzējiem ir ērtas un viegli aizstaisāmas. 

Sporta somas ar masīvākiem rāvējslēdzējiem ir kvalitatīvāks risinājums. Arī citas šāda veida sporta preces kalpos ilgi. 

Plecu siksnas
Pievērs uzmanību tam, lai sporta somu būtu ērti lietot un nerastos veselības problēmas. 

Platas plecu siksnas vienmērīgi sadalīs smaguma slodzi uz plecu un muguras daļu.

Pielāgo somas nešanu savam garumam! Izvēlies risinājumu ar pielāgojama garuma plecu siksnām. Noregulējot vajadzīgo somas augstumu, tai ir cieši jāpieguļas pie muguras spēcīgākās daļas. Ja somas augstums nebūs noregulēts vai tā atradīsies par augstu, tev var sākt sāpet mugura un kakla daļa. Ieteicamais somas augstums ir apmēram 5 cm virs jostasvietas. 

Izvēlies sporta somu ar divām plecu siksnām. Pasargā sevi no muguras, plecu, kakla un dažādu traumu riska!

Ja jānes lieli smagumi, iegādājies somu ar siksnām, kas savienojamas gurnu un krūšu daļā! Šādā veidā tu vienmērīgāk sadalīsi slodzi mugurai. Izmanto gan plecu, gan vidukļa lences! Soma atradīsies tuvāk mugurai un būs daudz stabilāka. 

Polsterējumi
Sporta somām ir jābūt ērtām un viegli lietojamām. Papildus polsterējumi uz plecu siksnām muguras daļā sniegs papildus komfortu. Tie pasargās no traumām, un tu jutīsies daudz labāk!  

Somas saturs
Rūpējies par savu stāju! Pievērs uzmanību somas satura izkārtojumam. Pie muguras neliec neko ļoti cietu, asu vai lietas, kas var iedurties mugurā un radīt papildu spiedienu uz muguru. Smagākās lietas novieto somas aizmugurē, jo tas samazinās slodzi uz pleciem. 

Papildu ērtības

Atvieglo savu ikdienu, izvēlies sporta somu ar papildus funkcijām!

Ja dosies pārgājienā, somas lietus pārvalki pasargās mantas no samirkšanas. 

Soma ar maziem riteņiem būs ērti lietojama situācijās, ja tā ir pārāk smaga, lai to nestu plecos. 

Izvēlies ietilpīgu risinājumu ar papildus nodalījumiem, kur varēsi ielikt portatīvo datoru, maiņas apavus vai citas noderīgas lietas. 

Sporta preces iegādājies interneta veikalā 220.lv. Šis veikals piedāvā dažādas akcijas un īpašos piedāvājumus. Izmanto iespēju un iegādājies nepieciešamo!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)