Banner 980x90

Jūnijā siltumenerģijas tarifs Jelgavā nav mainījies

Jelgava, 5.jūn., LETA. Jūnijā SIA "Fortum Jelgava" siltumenerģijas tarifs Jelgavā saglabājas iepriekšējā mēneša līmenī, aģentūru LETA informēja siltumapgādes uzņēmuma komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Apkures tarifs jūnijā ir 51,73 eiro par megavatstundu, neieskaitot pievienotās vērtība nodokli.

Matisa pauda, ka pēdējos gados siltumenerģijas tarifs Jelgavā nav piedzīvojis krasas cenu svārstības, bet, salīdzinot ar 2012.gadu, kad sāka būvēt biomasas koģenerācijas staciju un Jelgavā vienīgais kurināmais, kuru izmantoja centralizētajā siltumapgādē, bija dabasgāze, siltumenerģijas tarifs ir samazinājies par 24,8%.

Jelgavā kā galvenais kurināmais siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai tiek izmantota koksnes šķelda, kas visu gadu nodrošina nepieciešamo siltumenerģijas bāzes slodzi, tomēr maksimumslodzes nodrošināšanai ziemas aukstākajās dienās tiek izmantotas dabasgāzes katlumājas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)