Banner 980x90

Jonasam smags kritiens pasaules čempionāta Čehijas posma pirmajā braucienā

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien piedzīvoja ļoti smagu kritienu Čehijā notiekošā pasaules čempionāta 13.posma pirmajā braucienā MX2 klasē.

Loketas trasē Jonass, kurš pārstāv "Red Bull KTM Factory Racing" komandu, pēc pirmā brauciena aizbrauca kā līderis, tomēr drīz vien neveiksmīgi piezemējās pēc lēciena un palika guļot nekustīgi, nokļūstot ātrās palīdzības automašīnā. Pagaidām nav zināms vai Jonass guvis kādas traumas.

Braucienā uzvaru izcīnīja francūzis Dilans Ferandiss, kuram par trim sekundēm piekāpās brits Makss Enstijs, bet trešo vietu guva šveicietis Žeremijs Sīvers,

Tikmēr Kārlis Sabulis no "Kemea Yamaha Racing" komandas pirmajā braucienā guva 12.vietu, uzvarētājam zaudējot 55 sekundes.

Otrais brauciens notiks vēlāk svētdien.

LETA jau vēstīja, ka sestdien Jonass uzvarēja kvalifikācijas braucienā, bet Sabulis guva 14.vietu.

Šajā posmā nestartē Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš 10.jūlijā sacensībās Nīderlandē salauza atslēgas kaulu. Herlingss, kuram atlabšanai vajadzēs aptuveni mēnesi, ir pārliecinošs pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis, tiekot pie 597 punktiem. Viņš šosezon nav uzvarējis tikai vienā braucienā, kurā piedalījies.

Pēc Čehijas posma pirmā brauciena otrajā vietā ar 448 punktiem nostiprinājies Sīvers, bet stabilā trešajā vietā ar 403 punktiem joprojām atrodas Jonass.

Tikmēr Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas, kurš traumas dēļ joprojām nestartē, ar 130 punktiem ieņem 15.vietu, bet Sabulis ar 33 punktiem pacēlies uz 29.vietu.

LETA jau ziņoja, ka Sabulis parakstīja līgumu ar "Yamaha" satelītkomandu "Kemea Yamaha Racing" par startēšanu pasaules čempionāta trīs posmos MX2 klasē. Latvijas motokrosists nolīgts pašlaik savainotā beļģa Brenta Vandonika vietā, jo viņš smagi traumējis īkšķa saiti.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)