Banner 980x90

Jelgavnieku veselības veicināšanai atbalsta četrus projektus

Rīga, 17.apr., LETA. Jelgavas sociālo lietu pārvaldes izsludinātajā "Veselības veicināšanas ideju konkursā" no 13 iesniegtajiem projektiem atbalstīti četri, aģentūru LETA informēja pārvaldes pārstāve Dace Diržine.

Atbalstu saņems Rutas Kļaviņas projekts "Mūžu dzīvo, mūžu mācies", kura mērķis ir uzlabot dalībnieku pašsajūtu un veselību, izmantojot katram dalībniekam individuāli sagatavotu vingrojumu kompleksu. Nodarbībām var pieteikties dalībnieki no 16 gadu vecuma. Projekta ietvaros notiks astoņas nodarbības divas reizes nedēļā: otrdienās plkst. 15.30 un ceturtdienās plkst.16, Jelgavas bērnu un jaunatnes sporta skolas vingrošanas zālē.

Atbalstu guvis SIA "Sintijas Harju podologa privātprakses" projekts "Veselas pēdas jelgavniekiem", kas izglītos darbspējas vecuma cilvēkus par pēdu aprūpi un iemācīs rūpēties par pēdu veselību. Projekta ietvaros tiks organizēta lekcija un praktiska nodarbība, kurā tiks apgūti vingrojumi pēdu labsajūtai un pēdu kopšanas procedūras. Projektu plānots realizēt jūnijā.

Tiks realizēts Alekseja Ērgļa projekts "Pamosties kopā ar savu treneri". Tā mērķis ir izglītot dalībniekus par veselīgu dzīvesveidu, veselīgu uzturu, par biežākajām sāpēm ķermenī un kā tās novērts, attīstīt kustību iemaņas, uzlabot aerobās darba spējas. Vienas nodarbības ilgums ir viena stunda, katras nodarbības beigās 10-15 minūtes tiks atvēlētas, lai saņemtu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem par veselīgu dzīvesveidu. Projekta mērķgrupa – pieaugušie darbspējas vecumā. Nodarbības notiks divas reizes nedēļā, otrdienu un ceturtdienu rītos, plkst.6.45 Pils salā. Nodarbībām plānots brīvais apmeklējums, iepriekšēja pieteikšanās nav obligāta.

Vēl finansējumu saņems Egijas Kovaļenko projekts "Izglītojoša nodarbība par sēdoša darba ietekmi uz veselību un vingrojumu programmas apmācība biroja darbiniekiem". Tā ietvaros biroju darbinieki tiks izglītoti par ergonomikas un vingrojumu nozīmi ikdienas darbā un apmācīti vingrojumu programmā, ko darbinieki var izpildīt darbavietā. Aicināti pieteikties uzņēmumi, kuri vēlas izglītot savus darbiniekus. Projekta ietvaros nodarbības tiks īstenotas septiņos uzņēmumos laika periodā no maija līdz decembrim.

JSLP organizētā ideju konkursa galvenais mērķis ir veicināt un atbalstīt iedzīvotāju aktivitāti un līdzdalību veselības veicināšanas pasākumu īstenošanā. Konkursam varēja pieteikties no 13.februāra līdz 29.martam, kā rezultātā tika saņemti 13 projekta pieteikumi.

Veselības veicināšanas ideju konkursā atbalstīto projektu aktivitātes Jelgavas iedzīvotājiem būs iespējams apmeklēt bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)