Banner 980x90

Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūvi plānots sākt maija vidū

Jelgava, 28.apr., LETA. Jelgavas Valsts ģimnāzijas rekonstrukcijas darbi varētu sākties ap 15.maiju, kad būs saņemta būvatļauja, bet noslēgt darbus plānots 2018.gada beigās, aģentūru LETA informēja būvsabiedrībā "ReRe Būve".

Kopējās pārbūves izmaksas ir 8 242 868 eiro, liecina šodien parakstītais būvnieka un Jelgavas pašvaldības līgums.

Kā pirmie tiks veikti demontāžas darbi, saglabājot kultūrvēsturiskās vērtības. Ēka, kurā atrodas Jelgavas Valsts ģimnāzija, būvēta pēc arhitekta Valda Zebauera projekta un ekspluatācijā nodota 1939.gadā. Tā uzskatāma par lielāko pamatskolas ēku un vienu no lielākajām un monumentālākajām tā laika skolu ēkām visā Latvijā, skaidroja uzņēmumā.

Jaunajai skolai būs četri stāvi un tajā iekārtos 24 klases. Atsevišķas telpas paredzētas zīmēšanas un dziedāšanas klasēm, kā arī fizikas, ķīmijas un dabaszinību kabinetam. Jaunceltnē iekārtos lielu vingrošanas zāli ar ģērbtuvi, kā arī telpas ārsta un zobārsta kabinetam, un atsevišķu laboratoriju skolas ārsta vajadzībām. Ēdamzālē būs vietas apmēram 300 audzēkņiem. Zēniem paredzēts iekārtot lielas, ērtas rokdarbu darbnīcas. Bez tam ēkā atradīsies arī bibliotēka un arhīvi. Jumta stāvā iekārtos divas lielas terases, kur skolēni piemērotā gadalaikā varēs vingrot brīvā dabā. Tāpat visas komunikācijas - apkuri, kanalizāciju, ūdensvadu, gāzi un elektrību - izbūvēs no jauna, pakārtojot esošajam telpu izvietojumam.

Ēka vairākkārt plūdu laikā applūdusi, atstājot sekas pamatos, tāpēc paredzēta arī pilnīga meliorācijas sistēmas izbūve, ap ēku, stadionu un ēkas pagrabā pamatiem uzstādot drenāžas tīklu, novēršot plūdu radītās sekas.

Vērienīgas pārmaiņas piedzīvos arī skolas stadions. Pēc rekonstrukcijas tajā paredzēti divi strītbola, volejbola laukums, divas tāllēkšanas bedres, lodes grūšanas sektors, divi tautas bumbas laukumi, bumbiņas mešanas sektors, augstlēkšanas sektors, skrejceļš. Jaunā vietā ieplānota arī velosipēdu novietne ar 58 vietām.

Rekonstrukcija tiks veikta pēc Vijas Ozolas un Kristapa Cērpa projekta, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka pilnsabiedrība "ReRe būve 1" pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) norādīto trūkumu novēršanas izvēlēta par Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūves veicēju.

Iepriekš IUB aizliedzis Jelgavas pašvaldībai slēgt līgumu ar SIA "Latvijas energoceltnieks", kas atzīta par uzvarētāju konkursā par Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūvi.

Piegādātāju apvienība SIA "Bildberg" un SIA "Newcom Construction", apstrīdot Jelgavas pašvaldības konkursu, savā skaidrojumā IUB norādījusi, ka pasūtītājs nepamatoti noraidījis apvienības piedāvājumu.

IUB "Bildberg" un "Newcom Construction" sūdzību atzinusi par pamatotu un aizliegusi pašvaldībai slēgt līgumu ar SIA "Latvijas energoceltnieku", tāpat pašvaldībai bija jānovērš biroja Iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētie pārkāpumi, atkārtoti izvērtējot slēgtā konkursā "Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūve" iesniegtos piedāvājumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)