Banner 980x90

Jelgavas Valsts ģimnāzijā aizdomas par A hepatītu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ceturtdien, 31.martā, uz Infektoloģijas centru Rīgā ar aizdomām par A hepatītu nogādāta Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolniece, aģentūrai LETA apliecināja mācību iestādes vadītāja Inese Bandeniece.

"Pašlaik diagnozes apstiprinājumu vēl neesam saņēmuši. Ja apstiprināsies, par to informēsim. Varu apliecināt, ka skolā higiēnas prasības tiek ievērotas, taču risks iegūt infekciju ir arī sabiedriskajā transportā vai veikalā, pērkot augļus," saka Bandeniece, piebilstot, ka A hepatīts nav vienīgā iespējamā meitenes diagnoze.

Mācības skolā noris ierastā režīmā.

To aģentūrai LETA apliecina arī kāda vidusskolniece, atklājot arī, ka piektdien mācību stundās skolēniem vēl netika atgādināts par iespējamiem slimības riskiem un profilaksi.

Pašlaik skolas vadībai nav informācijas, kad varētu saņemt diagnozes apstiprinājumu vai noliegumu.

SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" preses sekretāre Inguna Potetinova informāciju par meitenes saslimšanu neatklāj. "Ziņas par pacientu izpaust mēs nedrīkstam. Ja meitene ir nepilngadīga, tas iespējams tikai ar vecāku rakstisku atļauju. Ja diagnoze apstiprināsies, ir kārtība, kādā par to tiek paziņots atbilstošajām iestādēm," aģentūrai LETA atzīst Potetinova.

Savukārt Veselības inspekcijas preses sekretāre Agita Antonāne skaidro, ka gadījumā, ja diagnoze apstiprināsies, inspekcijas inspektori pārbaudīs higiēnas prasību ievērošanu izglītības iestādē.

Slimību profilakses un kontroles centra informācija liecina, ka šo infekcijas slimību mēdz saukt arī par "netīro roku slimību". Slimības izraisītājs A vīruss cilvēka organismā iekļūst fekāli orālā ceļā jeb caur gremošanas traktu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)