Banner 980x90

Jelgavas Tehnikumā notiks Atvērto durvju diena

Jelgava, 18.apr., LETA. 19.aprīlī un 20.aprīlī Jelgavas Tehnikums aicina ikvienu interesentu uz Atvērto durvju dienām, kurās sniegs informāciju par mācību iestādes piedāvātajām programmām, kā arī iepazīt skolu un piedalīties radošās nodarbībās, aģentūru LETA informēja Jelgavas Tehnikuma direktore Janīna Rudzīte.

"Jelgavas Tehnikums piedāvā apgūt desmit dažādas darba tirgū pieprasītas profesijas, tādēļ aicinām ciemos gan jauniešus, kuri interesējas par profesionālās izglītības iegūšanu, gan viņu vecākus, lai vairāk uzzinātu par mācību procesu, dienesta viesnīcas piedāvājumu un nākotnes perspektīvām," skaidroja Rudzīte. Viņa piebilda, ka Jelgavas Tehnikuma absolventi darba tirgū ir pieprasīti, jo guvuši kvalitatīvas teorētiskās un praktiskās zināšanas savās profesijās.

Jaunums Jelgavas Tehnikumā nākamajā mācību gadā būs mērniecības tehniķa profesija, kuru jaunieši, mācoties četrus gadus, varēs apgūt pēc 9.klases absolvēšanas. Pēc mērniecības tehniķa kvalifikācijas iegūšanas Jelgavas Tehnikuma absolventiem būs iespēja attiecīgajā jomā iegūt augstāko izglītību, studējot Latvijas Lauksaimniecības universitātē vai Rīgas Tehniskajā universitātē.

"Mērniecības tehniķa mācību programma izstrādāta un tiks realizēta sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Zemes ierīcības un ģeodēzijas katedru. Noteikti vēlos minēt, ka minētā profesija ir ļoti pieprasīta, un daudzi šīs nozares uzņēmumi ir atzinuši tās speciālistu trūkumu," par jauno programmu aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas Tehnikuma direktora vietnieks izglītības satura un perspektīvās attīstības jomā Uldis Sokolovs.

Atvērto durvju dienas Jelgavas Tehnikumā notiks 19.aprīlī no plkst.9 līdz 16, bet 20.aprīlī no plkst.9 līdz 15. Ikviens Atvērto durvju dienā ne tikai saņems informāciju par mācību iestādes piedāvātajā programmām, bet varēs doties arī ekskursijā pa skolu, iepazīt ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotās kokapstrādes un automehāniķu darbnīcas, kā arī darboties radošajās stacijās un piedalīties sacensībās.

Jelgavas Tehnikumā profesionālo izglītību iegūst aptuveni 850 audzēkņi, un mācību iestādei ir piemērots Profesionālās izglītības kompetences centra statuss. Ik gadu Jelgavas Tehnikuma audzēkņi piedalās dažādos vietējā mēroga un starptautiskajos konkursos, gūstos tur godalgotas vietas. Piemēram, pavisam nesen Jelgavas Tehnikuma audzēknis Emīls Ēriks Rūters plūca uzvaras laurus nacionālajā konkursā "Jaunais automehāniķis 2018".

Īstenojos vairākus vērienīgus projektus, Jelgavas Tehnikumā ir ne tikai moderni iekārtotas mācību darbnīcas, bet arī ērta dienesta viesnīcā. Tuvākajā nākotnē tiek plānota arī sporta halles būvniecība. Tāpat mācību iestāde sadarbojas ar uzņēmumiem, kuri piedāvā prakses iespējas mācību iestādes audzēkņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)