Banner 980x90

Jelgavas Tehnikuma audzēknis plūc uzvaras laurus jauno automehāniķu konkursā

Jelgava, 11.apr., LETA. Ikgadējā konkursā "Jaunais automehāniķis" sīvā konkurencē šogad uzvaru izcīnīja Jelgavas Tehnikuma 4.kursa audzēknis Emīls Ēriks Rūters, kurš Latvijas godu aizstāvēs arī starptautiskajā konkursa finālā Polijā šā gada maijā, aģentūru LETA informēja Jelgavas Tehnikumā.

"Jaunais Automehāniķis 2018" nacionālā konkursa fināls notika izstādes "Automehānika 2018" laikā. Trīs dienās dalībniekiem bija jāveic 15 dažādi teorijas un prakses uzdevumi.

"Tā bija liela fiziskā un nervu slodze, kas prasīja koncentrēšanos un izturību, it sevišķi tādēļ, ka lielākā daļa uzdevumu bija angļu valodā. Taču mācībās gūtās zināšanas izdevās likt lietā un teicami paveikt visus uzdevumus," atzīst sacensību uzvarētājs.

Žūrija, kurā piedalījās savas jomas speciālisti, novērtēja ne tikai uzdevuma veikšanas kvalitāti, bet arī teorijas zināšanas un darba kultūru, tādējādi konkursanti guva nenovērtējamu pieredzi.

Konkursa kopvērtējumā Rūters ieguva tikpat punktus, cik viņa sīvākais konkurents no Rīgas Tehniskās koledžas, taču, tā kā Jelgavas Tehnikuma audzēknis uzdevumus bija veicis ātrāk, viņš tika atzīts par uzvarētāju.

Konkursa laureāts ar savu uzvaru skolai nopelnīja 1500 eiro vērtu dāvanu karti no "Inter Cars" iekārtu vai instrumentu iegādei autoremonta mācību programmas nodrošināšanai, kā arī personīgai lietošanai automašīnas zobsiksnas nomaiņas instrumentus, ko viņš jau tuvākajā laikā plāno likt lietā.

Latvijas mēroga finālam "Jaunais automehāniķis 2018" dalībnieki tika izvēlēti pēc gūtajiem rezultātiem pusfināla testā, un tam kvalificējās divi Jelgavas Tehnikuma audzēkņi Rūters un Riders, kurš finālā 15 dalībnieku konkurencē ieguva 6.vietu.

Konkursa "Jaunais automehāniķis 2018" pirmo trīs vietu ieguvēji Latviju pārstāvēs starptautiskā konkursā Polijā, kas Varšavā notiks maija vidū un kurā startēs labākie jaunie automehāniķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Ungārijas.

Konkurss "Jaunais automehāniķis" notiek jau 11 gadus, un Jelgavas Tehnikums arī 2012.gadā tajā plūca uzvaras laurus. Toreiz sacensības notika starp komandām, bet tagad jau otro gadu cīņa notiek individuāli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)