Banner 980x90

Jelgavas slidotava būs pieejama skrituļošanai

Jelgava, 2.apr., LETA. No piektdienas, 5. aprīļa, nedēļas nogalēs Jelgavas Pasta salas publiskajā slidotavā būs iespēja slidot ar skrituļslidām, aģentūra LETA uzzināja Zemgales olimpiskajā centrā (ZOC).

Skrituļošana slidotavā būs iespējama piektdienās, sestdienas un svētdienās, bet darba laiks šajās dienās noteikts, izvērtējot pagājušā gada pieprasījumu. ZOC pārstāve Evita Brakše skaidro - ja pieprasījums būs lielāks, tiks apsvērta arī iespēja slidotavai strādāt darbadienās.

Lai slidotavu pēc ziemas sezonas varētu piemērot skrituļslidošanai, nav nepieciešami papildu darbi, jo laukumam ir multifunkcionāls segums, uz kura var nodarboties ne tikai ar skrituļslidošanu, bet arī ar inline hokeju, florbolu, strītbolu un citiem sporta veidiem.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada augustā ekspluatācijā tika nodots Pasta salas publiskās slidotavas jumts, kas ir unikāla koka konstrukciju un izmaksājusi aptuveni pusmiljonu eiro. Konkursā "Gada labākā būve Latvijā 2018" pagājušajā nedēļā šis objekts tika atzīts par labāko nominācijā "Koka būve".

Žūrijas vadītājs skaidro, ka Latvijā tehniski labi un kvalitatīvi koka risinājumi nemaz nav tik bieži sastopami, bet Pasta salas slidotavas jumts pierādot, ka dažās situācijās koka konstrukcijas ir labākas un veiksmīgākas nekā konstrukcijas no citiem materiāliem, tāpēc jumts ticis pamanīts un novērtēts.

Slidotavas jumta būvniecībā izmantotas liekti līmētās koksnes konstrukcijas - tērauda elementi izmantoti vien savienojuma vietās un atsevišķās vietās kā palīgkonstrukcija jumta seguma stiprināšanai. Pēc pašvaldības pasūtījuma jumta projektu izstrādāja un objektu būvēja "Igate Būve" sadarbībā ar "Rodentia" un arhitekti Inetu Buku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)