Banner 980x90

Jelgavas skolas starp "Samsung Skola nākotnei" programmas finālistēm

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā par iespēju piedalīties "Samsung Skola nākotnei" apmācību programmā sacentās 30 motivētākās Latvijas skolas. Pēc spraigas atlases trīs dienu garumā, žūrija izvēlējusies 15 finālistus, kuri turpmākos četrus mēnešus piedalīsies mācībās, kas palīdzēs veicināt un attīstīt mūsdienu skolēnu sasniegumus. Starp finālistiem ierindojušās arī Jelgavas Spīdolas ģimnāzija un Jelgavas Valsts ģimnāzija. 

"Vairāki skolu pedagogi ir nonākuši pie atziņas, ka mūsdienās būtiski ir ne tikai mācīt, bet arī iedvesmoties no skolēniem. It īpaši par jauno tehnoloģiju pielietojumu, kas ir absolūti neizbēgams process, no kura skolotājiem nevajadzētu baidīties. Lai digitālās tehnoloģijas kļūtu par izglītības sistēmas neatņemamu sastāvdaļu, skolotājiem ir jāpieņem fakts, ka mūsdienu skolēnu prasmes tehnoloģijās dažkārt pārspēj pedagogu," saka "SAF Tehnika" valdes priekšsēdētājs un padomnieku grupas pārstāvis Normunds Bergs.

Kā atzina padomnieku grupas vadītājs Mārcis Auziņš, kas piedalījies vērtēšanas procesā arī pērn – šogad finālā izdevies iekļūt daudzām skolām, kas programmai pieteikušās atkārtoti, jo iepriekšējo gadu pieredze devusi labāku izpratni par programmu un ļāvusi skolām šogad startēt pārliecinošāk.

Viņam piekrīt arī žūrijas dalībniece, "Talentor Latvia" partnere Agata Anča, piebilstot, ka atlases procesā pozitīvi izcēlās tās skolas, kuras precīzi definēja un aprakstīja skolēna un skolotāja sadarbības vērtību mācību procesā. Anča augstu novērtē arī pedagogu motivāciju, sakot, ka "Jūtams lepnums un patriotisms tajā, ko skolotāji dara, mīlestība pret savu arodu un saviem skolēniem, vēlme darīt vairāk un interesantāk, ieinteresētība mācīties un attīstīties, radīt un veicināt pārmaiņas, iet līdzi laikam, tā diktētām tendencēm un vajadzībām."

Žūrijas pārstāve, programmas "Iespējamā misija" valdes locekle Zane Oliņa pauž uzskatu, ka skolas apzinās, ka tām savā darbībā jāpāriet kvalitatīvi citā pakāpē, kas saistīts gan ar jaunajām prasībām skolas beidzējiem, ko izvirza dzīve, gan ar tehnoloģiju pieejamību. Izglītības speciāliste atzīst, ka vienlaikus skolas ir meklējumu procesā par to, kā darbojas šī citādā skolā un kādi ir kritiski svarīgie soļi pareizajā virzienā. Zane Oliņa novēl skolām nebaidīties sapņot, tādējādi palīdzot skolēniem piepildīt viņu sapņus.

"Skolas intervijās minēja nepieciešamību pēc grūdiena, lai rastos pārmaiņas, tāpēc es ļoti ceru, ka šīs apmācības būs tieši tas, kas nepieciešams, lai izdotos īstenot ieceres un atrast to īpašo valodu, rozīnīti vai klikšķi, kas ļauj mācību procesu pārvērst par aizraujošu ceļojumu. Tajā ieguvējiem jābūt visiem iesaistītajiem," saka UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja un padomnieku grupas pārstāve Baiba Moļņika.

Programmā iekļuvušajām komandām turpmākos četrus mēnešus būs iespēja bez maksas mācīties no nozares labākajiem speciālistiem un strādāt pie digitālā pārmaiņu projekta pieredzējušu mentoru uzraudzībā. Komanda, kuras projekts žūrijas vērtējumā tiks atzīts par labāko, balvā saņems 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām savai skolai.

Skolotāju apmācība tiks uzsākta 5.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)