Banner 980x90

Jelgavas skolās problēmas norēķināties par ēdināšanu ar skolēna elektronisko apliecību

Rīga, 4.sept., LETA. Sākoties mācību gadam, Jelgavas skolās tehnisku problēmu dēļ nav iespējams norēķinos par ēdināšanas pakalpojumu izmantot skolēna elektronisko apliecību, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Par ēdināšanas pakalpojumu skolu ēdnīcās var maksāt skaidrā naudā.

Jelgavas Izglītības pārvalde informēja, ka to 5. un 6.klašu skolēnu vecākiem, kas ir vērsušies Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē ar iesniegumu par pabalsta piešķiršanu ēdināšanai 20% apmērā, būs iespēja saņemt kompensāciju par nesaņemto pabalstu laikā, kamēr skolu ēdnīcās tehnisku problēmu dēļ kā maksājuma rīks nedarbojas skolēnu elektroniskās kartes. Lai varētu saņemt šo pabalstu, skolēnam ir jāsaglabā čeki par pirkumiem izglītības iestādes ēdnīcā un kopā ar vecāku iesniegumu, kurā norādīts konta numurs, tie jāiesniedz Sociālo lietu pārvaldē. Pabalsts tiks pārskaitīts uz iesniegumā norādīto kontu. 

Šāda kārtība darbosies, līdz tiks novērstas tehniskās problēmas, kas skolās neļauj izmantot elektroniskās skolēnu apliecības.

Jelgavas 5. un 6.klašu izglītojamajiem, kuri norēķiniem par pusdienām skolā izmanto skolēna apliecību, pašvaldība mācību gada laikā piešķir pabalstu ēdināšanas pakalpojuma apmaksas segšanai 20% apmērā no pusdienu maksas, kas ir 1,42 eiro. Tas nozīmē, ka pašvaldība līdzfinansē 0,28 eiro, bet skolēniem jāmaksā atlikusī summa. Lai saņemtu šo pašvaldības līdzfinansējumu, 5. un 6.klašu skolēnu vecākiem Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē jāuzraksta iesniegums par pabalsta pieprasījumu.

Pilsētas sabiedriskajā transportā skolēnu elektroniskās kartes darbojas ierastā režīmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)