Banner 980x90

Jelgavas pusē rīko informatīvo pikniku reemigrantiem

Rīga, 30.jūl., LETA. Ģimenes, kas atgriezušās, un ģimenes, kuru radinieki vēl tikai plāno atgriezties Latvijā, 9.augustā no plkst.12 līdz 15 aicinātas piedalīties informatīvajā piknikā aktīvās atpūtas un sporta kompleksā "Līgotnes" Jelgavas novada Svētē, aģentūra LETA uzzināja Zemgales plānošanas reģionā.

Pasākuma mērķis ir vienviet pulcināt ieinteresētos novadniekus, reemigrācijas speciālistus un konsultantus, lai pārrunātu visām pusēm aktuālus jautājumus, dalītos pieredzē, saņemtu vajadzīgos informatīvos materiālus.

Pasākuma laikā varēs saņemt konsultācijas par izglītību un latviešu valodas apguvi, uzņēmējdarbības sākšanu un attīstību, banku pakalpojumiem, pilsonības un migrācijas pakalpojumiem. Tāpat tiks sniegta informācija par sociālajiem jautājumiem - pensijām, ģimenes pabalstiem, bezdarbnieka statusu. Plānots runāt arī par reemigrāciju un sadarbību ar diasporu.

Pasākuma laikā no plkst.13 līdz 15 būs iespēja noklausīties lekciju un saņemt konsultāciju, kuru nodrošinās psiholoģe darbā ar bērniem, vecākiem un skolotājiem Nadežda Burča Laure. Lektore runās par emocionālo atbalstu, integrēšanos jaunā vidē, valodas barjeru un vecāku lomu tās pārvarēšanā.

Bērniem pasākumā tiks nodrošinātas radošās aktivitātes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)