Banner 980x90

Jelgavas psiholoģe pārsūdzējusi tiesas lēmumu lietā par goda aizskaršanu, ziņojot par vardarbību bērnunamā

Jelgava, 28.marts, LETA. Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes psiholoģe Lilita Barševska ir pārsūdzējusi Jelgavas tiesas (tagad - Zemgales rajona tiesas Jelgavā) lēmumu, ar kuru tiesa noraidīja viņas prasību par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu pret psiholoģi Andriju Likovu, kura pirms gada ziņoja par vardarbību Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centrā.

Kā aģentūru LETA informēja Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone, lieta ir nosūtīta Zemgales apgabaltiesai apelācijas sūdzības izskatīšanai, kur noteikts laiks paskaidrojumu iesniegšanai. "Pēc paskaidrojumu saņemšanas tiks lemts jautājums par apelācijas tiesvedības ierosināšanu un lietas nozīmēšanu izskatīšanai tiesas sēdē," skaidroja apgabaltiesas konsultante Diāna Ozoliņa.

Jau vēstīts, ka janvārī Jelgavas tiesa pilnībā noraidīja Barševskas prasību par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu pret Likovu.

Psiholoģe stāstīja, ka tiesa Barševskas prasību noraidījusi pilnībā. Likova uzskata, ka prasība pret viņu bija jāskata atklātā tiesas sēdē, lai ar tās saturu un darbojošos sistēmu varētu iepazīties sabiedrība. Likova ir neizpratnē par Barševskas rīcību, iesniedzot prasību tiesā, jo līdzīgas situācijas varot izskatīt psihologu ētikas komisija.

Barševska iesniedza prasību par goda un cieņas aizskarošu ziņu atsaukšanu, kas skatīta slēgtā tiesas sēdē. Viņa savas prasības būtību nekomentēja, skaidrojot, ka to iesniegusi kā privātpersona.

"Nevēlos sniegt nekādus komentārus, ļaujiet man strādāt," aģentūrai LETA pauda Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes psiholoģe.

Saskaņā ar sabiedrisko mediju portāla "lsm.lv" publicēto, iesniegumos bērnu tiesības sargājošajām iestādēm dokumentēta telefona saruna starp Barševsku un Likovu, kurā Barševska liecinājusi, ka Jelgavas bērnunama audzēkņi pēc palīdzības policijā nevēršoties, jo neviens viņiem neticot. Tagad Sociālo lietu pārvaldes psiholoģe tiesā pieprasa atvainošanos, jo Likova sarunu esot nepareizi interpretējusi.

Tāpat ziņots, ka iepriekš bērnu tiesības sargājošajās iestādēs nonākuši septiņi iesniegumi par dažādiem pārkāpumiem Jelgavas bērnunamā, un saistībā ar notikušo tika sākta izmeklēšana, kuras laikā no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas vairākas audzinātājas.

Jelgavas pašvaldībā tika izveidota komisija, kas izvērtēja bērnu nama vadītājas Maijas Neilandes atbilstību ieņemamajam amatam. Lai arī pašvaldības komisija secinājusi, ka viņa var turpināt darbu, tomēr Neilande nolēma darbu pamest.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)