Banner 980x90

Jelgavas Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus ievērot sniega tīrīšanas un ietvju kaisīšanas noteikumus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Iestājoties metereoloģiskajai ziemai, Jelgavas pilsētas pašvaldības policija aicina pilsētas iedzīvotajus nodrošināt drošu pārvietošanos savu īpašumu piegulošo teritoriju esošājās ietvēs, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv pavēstīja Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.12-15 nosaka, ka  īpašniekam jānodrošina piegulošajā teritorijā esošās ietves tīrīšana līdz plkst.7.30, daudzstāvu apbūves namu pagalmu piebraucamo ceļu un gājēju celiņu tīrīšana līdz plkst.9.00. Dienas laikā sasniguša sniega notīrīšana no piegulošajā teritorijā (piegulošā teritorija – īpašumam blakus esošā publiskā lietošanā esoša ietve (izņemot sabiedriskā transporta pieturvietu), grāvis, caurteka vai zāliens līdz brauktuves malai, bet ne vairāk kā 5m no fiziskas personas vai 10m no juridiskas personas zemesgabala robežas) esošās ietves un daudzstāvu apbūves namu pagalmu piebraucamiem ceļiem, ietvēm un gājēju celiņiem jānodrošina līdz plkst.22.00. Veicot ietvju un gājēju celiņu tīrīšanu, nedrīkst bojāt to seguma virsmu. Ja pēc ielu un ietvju mehanizētās sniega tīrīšanas pie piebraucamā ceļa veidojas sniega valnis virs 20cm, tā attīrīšanu nodrošina mehanizētās tīrīšanas veicējs. Notīrītais sniegs jānovieto vietās, kur tas netraucē gājēju un transporta kustību un piekļuvi ugunsdzēsības hidrantiem. Apledojuma gadījumā ietves un publisko ārtelpu gājēju celiņi jākaisa ar speciāli tam paredzētiem pretslīdes materiāliem. Pie gājēju pārejām un ielu krustojumiem nedrīkst veidot sniega kaudzes augstākas par 1m.

Pērn JPPI "Pilsētsaimniecība" privātmāju iedzīvotājus (iepriekš piesakoties) ietvju kaisīšanai, nodrošināja ar smilšu maisījumu. Pašvaldības policijas rīcībā šobrīd nav informācijas, par to vai būs kādas izmaiņas smilšu nodrošināšanas kārtībā.

Par šo saistošo noteikumu pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu – fiziskām personām līdz 350 euro, juridiskām personām līdz 1400 euro.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)