Banner 980x90

Jelgavas pašvaldība par 2,3 miljoniem eiro iegādāsies četrus elektrobusus

Jelgava, 11.dec., LETA. Novembrī Jelgavas pilsētas dome noslēgusi piegādes līgumu ar AS "Ferrus" par četru jaunu videi draudzīgu elektrobusu un to uzlādes iekārtu piegādi par aptuveni 2,3 miljoniem eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Autobusu iegādes mērķis ir veicināt videi draudzīga sabiedriskā transporta izmantošanu Jelgavas pilsētā un pasažieru skaita pieaugumu videi draudzīgā sabiedriskā transportā. Projekts paredz četru elektroautobusu un trīs uzlādes stacijas iekārtu iegādi.

Plānots, ka pēc jauna videi draudzīga sabiedriskā transporta iegādes enerģijas patēriņš samazināsies par aptuveni 492 megavatstundām gadā, oglekļa dioksīda (CO2) emisijas līmenis samazināsies par aptuveni 182 tonnām CO2 gadā. Tāpat pasažieru skaits, kas izmanto videi draudzīgu sabiedrisko transportu, varētu pieaugt par aptuveni 20%.

Projekts "Videi draudzīgas sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstība Jelgavā" tiek īstenots saskaņā ar 2018.gada noslēgto vienošanos ar Centrālo un finanšu līgumu aģentūru nosacījumiem. To plānots realizēt līdz 2020.gada 31.martam.

Kopējās plānotās projekta izmaksas ir 2 335 905 eiro, tajā skaitā Kohēzijas fonda finansējums 1 445 000 eiro (85%), valsts budžeta dotācija pašvaldībām 63 750 eiro (3,75%) un pašvaldības finansējums 191 250 eiro (11,25%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)