Banner 980x90

Jelgavas novadā veidos uzņēmējdarbības konsultatīvo padomi

Jelgava, 16.febr., LETA. Jelgavas novadā plānots izveidot uzņēmējdarbības konsultatīvo padomi, atsaucoties uz pirmajā "Zemgales biznesa kluba" tikšanās pārrunāto, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Neformālās diskusijas vakaru sadarbībā ar pašvaldību rīkoja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Jelgavas biznesa inkubators. Lai aptveru pēc iespējas plašāku dalībnieku loku, aicināti bija dažādu jomu uzņēmēji - pakalpojuma sniedzēji, ražotāji, lauksaimnieki.

"Tikšanos organizējām, lai uzņēmēji nepiespiestā, brīvā gaisotnē varētu diskutēt par sev svarīgiem jautājumiem. Par būtiskāko sarunu tematu kļuva priekšlikums tuvākā gada laikā novadā izveidot savu uzņēmējdarbības konsultatīvo padomi. Tās mērķis būtu veicināt uzņēmējdarbību, sabiedrības iesaistīšanu pašvaldības funkciju realizēšanā," klāstīja Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Idejas realizēšanai pašvaldība ieplānojusi izmantot daļu no pērn Zemgales plānošanas reģiona organizētā konkursā "Pašvaldību atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai" saņemtās naudas balvas. Piešķirto naudas balvu 5000 eiro apmērā iecerēts izmantot arī citu uzņēmējdarbības atbalsta pasākumu organizēšanai.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS) ir pārliecināts, ka konsultatīvā padome būs iespēja veiksmīgāk aktivizēt savstarpēju sadarbību, kopīgu projektu īstenošanu, viedokļu un priekšlikumu apmaiņu un iespēja laikus informēt uzņēmumus par aktuāliem notikumiem Jelgavas novadā.

"Zemgales biznesa kluba" tikšanās laikā pašvaldība noslēdza oficiālu sadarbības līgumu ar LTRK. Līgums paredz sadarbību jaunu investoru piesaistei uzņēmējdarbības attīstībai Jelgavas novada teritorijā, kā arī informācijas apmaiņu starp LTRK un pašvaldību par izmaiņām normatīvajos aktos un par rīkotiem informatīviem pasākumiem.

Paredzēts, ka līdz gada beigām "Zemgales biznesa kluba" tikšanās Jelgavas novada pašvaldībā notiks vēl divas reizes. Līdzīgas biznesa kluba tikšanās LTRK plāno rīkot arī citās Zemgales pašvaldībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)