Banner 980x90

Jelgavas novadā sāksies pirts un veselības festivāls

Rīga, 27.jūl., LETA. Pulcējot pirts meistarus un pirtsmīļus no Latvijas un kaimiņu zemēm, Jelgavas novada Glūdas pagasta Nākotnes ciemā no šodienas līdz 29.jūlijam notiks tradicionālais "Latvju pirts un veselības festivāls 2018", aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Festivāla svētku programma būs sadalīta vairākās "Takās", proti, visas trīs dienas apmeklētājiem būs iespēja piedalīties un izbaudīt kopumā sešas takas.

Svētku takā būs dažādas tematiskās lekcijas, radošās darbnīcas un ekspertu diskusijas, un vakarā - iedvesmojoši muzikālie baudījumi. Pirtnieku demonstrācijas notiks visas trīs dienas.

Rotaļu takā mazie apmeklētāji varēs izzināt latvju pirti un veselīgu dzīvesveidu, piedaloties pirts slotiņu siešanas meistarklasē, mācoties pļavā atpazīt zāles un koku lapas, klausoties pirts gariņa stāstos, darinot rotas un saules pinumus, tapinot gaismas lukturus, zīmējot uz stikla un pavadot laiku dažādās izzinošās aktivitātēs. Festivāla viesi tiks gaidīti arī Tirgus takā, kurā būs iespēja atrast skaistus, noderīgus un veselīgus vietējo ražotāju, mājražotāju un amatnieku darinājumus.

Pasākums sāksies šodien plkst.17, kad festivāla teritorijā varēs sākt baudīt skaņas un vibrācijas seminārus un meistardarbnīcas. Latvijā pazīstami zintnieki uzstāsies uz lielās skatuves, sniedzot lekcijas par pašizaugsmi un sevis izzināšanu.

Organizatori sola, ka 28.jūlijs būs rosīga un krāšņa pasākuma diena, izzinot cilvēka komforta un laimes robežas, gardas ēšanas, dziļas elpas un brīvas kustības prieku, un citas saistošas tēmas, kas tiešā mērā saistītas ar veselīgu, latvisku dzīvesveidu. Sestdienas vakarā ierasti varēs baudīt arī klasiskās mūzikas koncertu mājīgā atmosfērā, kam sekos zaļumballe.

"Sestdien festivāls apmeklētājiem būs atvērts no plkst.9 un rīta cēlienā dalībnieki aicināti piedalīties kopīgās vingrošanas sesijās. Tās būs gan stiepšanās, gan arī dejas un cita veida nodarbības, kas būs saistošas cilvēkiem, kuriem interesē veselīgs un aktīvs dzīvesveids. Savukārt no plkst.12 uz festivāla lielās skatuves notiks izglītojošas lekcijas par uzturu, psiholoģiju, vērtīgiem augiem, kā arī par mājas kopšanu un laika plānošanu. Šogad runāsim arī par to, kā veselīgu dzīvesveidu ienest vidē, kas mūs aptver, kā samazināt plastmasas patēriņu ikdienā, kā arī diskutēsim par citām nozīmīgām tēmām," informēja biedrības "Latvju pirts un SPA asociācija" valdes locekle Aija Stepanova.

29.jūlijā festivālā vairāk tiks runāts par fizisko veselību. Šajā dienā notiks arī konkurss "Nākotnes pirtnieks", kad jaunie pirtnieki cīnīsies par Ozollapas balvu. Līdztekus tradicionālajam jauno pirtnieku konkursam festivāla gaitā notiks vēl divi konkursi - konkurss pirts meistariem un konkurss bērniem.

Dalība festivālā - lekciju, meistarklašu, radošo darbnīcu, koncertu un balles apmeklējums - būs bez maksas. Par simbolisku samaksu būs pieejami individuālie pirts rituāli un dažādas masāžas, tāpat būs arī iespēja bez maksas nakšņot telšu pilsētiņā, kas atradīsies pie festivāla norises teritorijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)