Banner 980x90

Jelgavas novadā plāno palielināt ikmēneša finansiālo atbalstu audžuģimenēm

Jelgava, 20.jūl., LETA. Jelgavas novada domes Labklājības un sociālo jautājumu komiteju sēdē izskatīts lēmumprojektu, kas paredz palielināt pašvaldības sniegto finansiālo atbalstu audžuģimenēs ievietotu bērnu uzturēšanai, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Saistošo noteikumu apstiprināšanas gadījumā par katru bērnu vecumā no dzimšanas līdz septiņu gadu vecumam audžuģimene ik mēnesi saņems 190 eiro, bet par bērnu vecumā no septiņiem līdz 18 gadu vecumam - 228 eiro.

Kaņepone skaidroja, ka līdz šim pašvaldības pabalsts audžuģimenei par bērna uzturēšanu neatkarīgi no viņa vecuma bija 143 eiro, taču saskaņā ar valstī noteiktajām izmaiņām normatīvajā regulējumā un noteikto minimālo uzturlīdzekļu apmēru pašvaldība plāno veikt pabalsta diferenciāciju atbilstoši bērna vecumposmiem. Pabalsts par bērnu vecumā līdz septiņiem gadiem palielināsies par 47 eiro, bet par bērnu vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem - par 85 eiro.

Pašlaik pašvaldības budžetā audžuģimeņu pabalstiem paredzēti 68 640 eiro, bet līdz ar izmaiņām būs nepieciešami vēl 41 340 eiro.

Pašvaldības pārstāve informēja, ka pašlaik 40 Jelgavas novada bērni ir ievietoti 16 novada audžuģimenēs un vēl septiņās audžuģimenēs ārpus Jelgavas novada. Paredzams, ka līdz ar deinstitucionalizācijas projektu, ko īsteno visas valsts līmenī un kurā aktīvi iesaistījusies arī Jelgavas novada pašvaldība, ģimenēs ievietoto bērnu skaits varētu palielināties.

Saistošie noteikumi, kas pēc apstiprināšanas Jelgavas novada domes sēdē vēl jāsaskaņo Valsts aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, stāsies spēkā pēc to publicēšanas pašvaldības izdevumā "Jelgavas Novada Ziņas". Paredzams, ka tas varētu būt augusta pašvaldības izdevuma numurā, līdz ar to pabalsta izmaksa atbilstoši jauniem apmēriem varētu sākt no septembra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)