Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība sadalījusi 6000 eiro piecām biznesa idejām

Jelgava, 7.nov., LETA. Konkursam "Esi uzņēmējs Jelgavas novadā" žūrijas komisija šogad lēma finansiāli atbalstīt piecas biznesa idejas, kopumā tām atvēlot 6000 eiro, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Šogad starp konkursa laureātiem ir gan tādi jaunie uzņēmēji, kas jau paspējuši atrast savu profesionālo nišu un uz pašvaldības finansiālu atbalstu pretendēja ar mērķi kvalitatīvāk attīstīt pakalpojumu, gan arī tādi, kuriem ir izkristalizējusies biznesa ideja ar mērķi tapt īstenotai tuvākajā laikā.

Spraiga konkurence noritēja starp trīs biznesa idejām, kas rezultātā sadalīja dāvāto pašvaldības starta kapitāla summu vienādās daļās, katra iegūstot 1500 eiro. Atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai saņēma Inese Saulāja, kura sākusi īpašas receptūras tomātu mērces ražošanu no dabīgām un ekoloģiski audzētām izejvielām, Solveiga Arnīte, kura uzsākusi darbu pie fiziskās un garīgās labsajūtas centra izveides Jaunsvirlaukas pagastā, un Daiga Bitēna, kura plāno Elejā veidot "Gaismas dārzu" - gaismu virtenēm un izgaismotiem objektiem dizainiski dekorētu vietu brīvā dabā jeb lauku tūrisma mītni.

Saulāja, eksperimentējot ar pašmāju dārzā izaudzētu tomātu un zaļumu receptēm iespējamai veselīgākai un gardākai analoga radīšanai veikalā gādātam kečupam, radījusi to garšas buķeti, kas arī pašas bērnu, draugu, paziņu un viesu vidū atzīta par īpašu kečupu. Gadā mājražotāja savāra jau vairākus desmitus litru mērces, ko tirgo dažādos tirdziņos un drīzumā piegādās arī mājražotāju veikaliņam Jelgavā. Pašvaldības finansiālo atbalstu Inese izmantos, lai iegādātos saldētavu ražošanas cikla pagarināšanai un produkta pieejamībai tirgū visa gada garumā.

Arnītei pašvaldības piešķirtais finansējums nodrošinās iespēju papildināt pakalpojumu klāstu jau piedāvātajiem pirts rituāliem Jaunsvirlaukas pagastā. Solveiga kopā ar vīru Antonu ir sertificēti pirtnieki un jau piedāvā pirts pakalpojumus, kas ietver lekcijas, izzinošo daļu par pēršanos un ķermeņa attīrīšanu, pirts rituālu baudīšanu kopā ar mājās gatavotām uzkodām. Solveiga iecerējusi izveidot īpašu sajūtu taku, pa kuru staigājot, ikviens varētu izjust dažādas virsmas un materiālus. Sajūtu taka tiktu piedāvāta gan kā aktivitāte kopā ar pirts rituālu, gan arī kā atsevišķs pakalpojums tūrismam. Tāpat plānots izveidot arī izzinošas kartītes, kas apmeklētājus iepazīstinātu ar Latvijā sastopamajiem augiem un to izmantošanas iespējām.

Savukārt Bitēna ir tikai sava biznesa realizācijas sākuma punktā, kopā ar ģimeni gatavojoties radīt iespējams Latvijā vēl nebijušu pakalpojumu - vietu, kas kļūtu par īpašas gaisotnes svētku svinēšanas, fotosesiju, vasaras pikniku, romantiskas saderināšanās, laulību svinību vai ziemassvētku atmosfēras vietu. Ar gaismas dekorācijām, lampiņu virtenēm un citiem paņēmieniem dārzs kļūtu par publiski pieejamu lauku tūrisma mītni ģeogrāfiski izdevīgā vietā Lietuvas šosejas malā. "Gaismas dārzu" Bitēnu ģimene iecerējusi veidot pašu piederošajā zemes gabalā. Piešķirtais finansējums tiks izlietots teritorijas iežogošanai.

Savukārt ar 1000 eiro starta kapitāla atbalstu novērtēta Madara Buškevica, kura prezentēja ideju par pasākuma dizaina aģentūru "Ota". Viņa paralēli mūziķes karjerai sākusi uzņēmējdarbību ar mērķi Jelgavas novadā radīt stabilu un konkurētspējīgu pasākuma un dizaina aģentūru ar specializāciju svētku vietas dekorēšanā. Uzņēmums paralēli pakalpojuma sniegšanai vēlas klientiem piedāvāt arī inventāra nomu.

Kā piektā starta kapitāla saņēmēja ir Ruta Briede, kuras ideja savai uzņēmējdarbības aizsākšanai bija prezentētie dekori. Piešķirtais finansējums 500 eiro apmērā noderēs, lai iegādātos fotoaparātu un izmantotu to sava darba procesa atspoguļošanai gan klientam, gan gatavās produkcijas pārdošanai sociālajos tīklos un ar mājaslapas starpniecību.

Svinīga pašvaldības starta kapitāla pasniegšana jaunajiem uzņēmējiem un konkursa laureātiem notiks 23.novembrī, kad Jelgavas novada pašvaldība organizē Biznesa iespēju un iedvesmas dienas pasākumu Ģederta Eliasa vēstures un mākslas muzejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)