Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība plāno izmantot pirmpirkuma tiesības uz zemes iegādi Zaļeniekos

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jelgavas novada dome trešdienas, 15.jūnija, Apvienoto komiteju sēdē atbalstīja lēmumprojektu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu nekustamajam īpašumam "Veckastaņi" Zaļenieku pagastā, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Jelgavas novada pašvaldība sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Pašvaldības īpašumā esošā būve jeb agrākā šautuve, kas atrodas uz konkrētā zemes gabala, un līdzās esošie angāri atrodas avārijas stāvoklī, taču pašvaldība plāno, īpašumu sakārtot saskaņā ar attīstības ieceri izveidot Zemgales mēroga jaunsardzes centru. Tad attiecīgā zemes vienība iekļautos kopējā teritorijā, ļaujot tur īstenot kvalitatīvas civilās aizsardzības nodarbības un jaunsardzes treniņus.

Atsaucoties uz SIA "Aikos" iesniegumu ar rosinājumu Jelgavas novada pašvaldībai izsniegt zemes gabalam "Veckastaņi" pirmpirkuma atteikumu iecerē zemi iegādāties uzņēmuma vajadzībām, Jelgavas novada dome vienbalsīgi lēma par pirmpirkuma tiesību izmantošanu. Zemes vienība ir 1,4 ha platībā ar vērtību 3200 eiro apmērā.

"Tā kā pašvaldībām ir pirmpirkuma tiesības, ja to administratīvajā teritorijā tiek pārdots nekustamais īpašums un tas ir nepieciešams pašvaldībai likumā noteikto funkciju pildīšanai, lēmām par iespēju sākt realizēt ļoti nozīmīgu projektu, proti, Zemgales mēroga jaunsardzes centru. Jau labu laiku novada pašvaldībai norit nopietnas sarunas ar Aizsardzības ministriju par jaunsardzes centra izveidi Zaļeniekos. Un tā kā Zaļenieku skolas teritorijā jau ir atbilstoša infrastruktūra gan jaunsargu mācībām, gan treniņiem, tad loģisks solis šķiet jaunsarga kustību censties pilnveidot, visas Zemgales mērogā veidojot kvalitatīvu bāzes vietu un treniņvietu, kur apgūt arī šaušanas prasmes. Uz nekustamā īpašuma "Veckastaņi" atrodas pašvaldībai piederoša izbijusi šautuve, kuru esam ieplānojuši atjaunot. Līdzās šautuvei plānots teritorijā arī ierīkot kazarmas. Tā būtu vieta, kur novada jaunsargi pulcētos uz mācību nometnēm. Šāda centralizācija palīdzētu veidot vienotu kopējo izpratni par Jaunsardzes kustību un pavērtu jauniešiem lielākas iespējas" skaidro Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

Jāpiemin, ka pērn Jelgavas novada pašvaldības būvvaldes inspektori, veicot esošās šautuves un angāru apsekošanu dabā, konstatēja, ka tie ir tehniski sliktā un bīstamā stāvoklī. Jau toreiz Jelgavas novada dome zemes īpašniekiem izteica piedāvājumu zemes gabalu atpirkt. Pirms gada zemes īpašnieki to noraidīja.

Patlaban nekustamais īpašums ar zemes vienību 0,5 ha platībā un zemes vienību 0,9 ha platībā pieder divām privātpersonām. Plānots nekustamo īpašumu iegādāties par pirkuma līgumā norādīto nekustamā īpašuma atsavināšanas cenu 3200 eiro, samaksu veicot no pašvaldības budžetā paredzētajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Lēmumprojekts virzīts apstiprināšanai domes sēdē 22.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)