Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība plāno gan gatavot izmaiņas deputātus ierobežojošajā nolikumā, gan vērsties ST

Jelgava, 10.maijs, LETA. Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektorei Līgai Lonertei uzdots sagatavot izmaiņas deputātu jautājumus ierobežojošajā pašvaldības nolikumā, bet tai pat laikā pašvaldība par šo jautājumu plāno vērsties Satversmes tiesā.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS) ceturtdien domes sēdē informēja, ka nolikums ir jāsagatavo izpildvarai, tāpēc, viņaprāt, dokumenta grozījumu izstrādāšana jāuztic Lonertei.

Vienlaikus, debatējot ar deputātiem par grozījumu nepieciešamību un atbildes sniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), domes priekšsēdētājs pauda, ka "mēs neesam pakļauti ministrijai", un ministrija pašvaldībai varot tikai ieteikt. Turklāt Caune apgalvoja, ka pašvaldība saistībā ar jautājumu par pašvaldības nolikumu plāno vērsties Satversmes tiesā.

Jau vēstīts, ka Jelgavas novada pašvaldības nolikumā 2017.gada novembrī izdarīti grozījumi, kas paredz, ka katrs deputāts domes sēdes laikā lēmumprojekta ziņotājam var uzdot ne vairāk kā divus jautājumus.

Pašvaldība uzskata, ka VARAM iebildes par deputātu darbu ierobežojošām normām ir strīdīgs pārmetums. Pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone aģentūru LETA iepriekš informēja, ka pašvaldība sarakstē ar VARAM, skaidrojot grozījumu mērķi, savu redzējumu ir pamatojusi. Iespējams, norma tiks mainīta, un par to deputāti varētu lemt maijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)