Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība līdzmaksājumu pusdienām nodrošinās visiem skolēniem

Jelgava, 21.dec., LETA. No 2018.gada Jelgavas novada pašvaldība līdzmaksājumu pusdienām nodrošinās visiem izglītības iestāžu audzēkņiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Lai atslogotu vecāku izdevumus bērnu ēdināšanas pakalpojumiem izglītības iestādēs, pašvaldība jau septembrī pieņēma lēmumu par pusdienu izmaksu kompensāciju 0,5 eiro apmērā. Tobrīd vienlīdz liels līdzmaksājums tika noteikts gan pirmsskolas, gan pamatskolas skolēnam. Savukārt, plānojot atbalsta pasākumus nākamajam gadam, domes apvienoto komiteju sēdē nolemts daļēji kompensēt pusdienu izdevumus arī vidusskolēniem, kā arī palielināt atbalsta summu pirmsskolas vecuma bērniem vēl par piecdesmit centiem.

"Saskaņā ar iepirkumu procedūru rezultātiem redzam, ka gan pārtikas cenu kāpums, gan minimālās algas palielinājums diktēs arī ēdinātāju ikdienu. Lai gan lielākoties novada teritorijā ēdināšanas pakalpojums vidēji tiek nodrošināts par 1,70 eiro, pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu vecākiem, neskatoties uz pusdienu kompensāciju, pieaugušas brokastu vai launaga izmaksas. Pašvaldība vēlas atslogot ģimeņu izdevumus, kā arī veicināt veselīgu pusdienu izvēli arī pusaudžu vidū. Ceram, ka ar līdzmaksājuma piešķiršanu vidusskolēniem palielināsies arī silto pusdienu ēdāju skaits pusaudžu vecumā," skaidroja Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Tāpat kā līdz šim pusdienu izmaksas pilnā apmērā pašvaldība kompensēs tām skolēnu grupām, kuras jau saņēma brīvpusdienas. Tas attiecas uz piecgadīgiem un sešgadīgiem audzēkņiem, trūcīgo ģimeņu, kā arī audžuģimenēs un aizbildnībā augošiem bērniem. Līdzfinansējuma daļa attieksies arī uz 1.- 4.klašu skolēniem, kam pusdienas nodrošina valsts 1,42 eiro apmērā. Lai mazo klašu skolēniem saglabātos pilnībā apmaksāta ēdināšana, pašvaldība līdzfinansēs vecākiem starpību 28 centu apmērā.

Ēdināšanas izmaksu kompensācijai Jelgavas novada pašvaldībai 2018.gadā kopumā jāatvēl 379 707 eiro, paredzot šādu sadali 3000 skolēnu.

Lēmumprojekts tiek virzīts apstiprināšanai domes sēdē 28.decembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)