Banner 980x90

Jelgavas novada pašvaldība ar 1183 eiro atbalsta Lielvircavas baznīcas zvana torņa iekštelpu atjaunošanu

Rīga, 2.aug., LETA. Jelgavas novada pašvaldība piešķirs 1183 eiro Lielvircavas baznīcas zvana torņa iekštelpu atjaunošanai, lēmusi novada dome.

Lielvircavas baznīca ir Latvijas 16.gadsimta arhitektūras piemineklis, kas ir Valsts nozīmes kultūras piemineklis, par kuru rūpējas Vircavas evaņģēliski luteriskā draudze. Pašvaldībā skaidroja, ka baznīcas mantojuma vērtība ir ne tikai tās izskatā, bet arī visu tā sastāvdaļu viengabalainībā, kas kopā veido unikālu savu laiku būvniecības tehnoloģijas produktu.

Zvana torņa iekštelpu atjaunošana plānota Lauku atbalsta dienesta apstiprinātā projekta "Lielvircavas baznīcas torņa iekštelpas vienkāršota atjaunošana" īstenošanas gaitā, paredzot esošo detaļu atjaunošanu, lai zvanu torņa iekštelpas saglabātu kā apskates objektu apmeklētājiem. Projekta kopējās izmaksas ir 10 835 eiro, no kurām 1183 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums.

"Raugoties vēl tālāk nākotnē, baznīcai būtu jānomaina zvans, piektajā stāvā jānomaina elektrības vadi, jāsiltina bēniņi un nepieciešama arī jauna krāsns. Darba baznīcā ir daudz, bet tikai soli pa solim, gan ar projektu finansējumu un pašvaldības palīdzību izdodas daudz ko paveikt, turklāt arī vietējie iedzīvotāji pēc labākās sirds nāk un iesaistās gan remontdarbos, gan kārtības uzturēšanā baznīcā," klāstīja Vircavas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Jānis Tālums.

Vircavas evaņģēliski luteriskā draudze savu darbību atsāka 1993.gadā un par saviem līdzekļiem sāka baznīcas atjaunošanu. Pašlaik tajā ir 150 draudzes locekļi. Baznīcā regulāri norit dievkalpojumi, reliģiska rakstura aktivitātes, tāpat ir regulāri koncerti, atmējot gan reliģiskus, gan valsts nozīmes svētkus, piemiņas un atceres dienas. Turklāt Lielvircavas baznīcu apmeklē arī citu novadu draudzes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)