Banner 980x90

Jelgavas novadā nestrādājošie invalīdi kopš bērnības un daļa biedrību saņems nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi

Jelgava, 30.nov., LETA. No 2018.gada 1.janvāra nestrādājošie invalīdi kopš bērnības un daļa biedrību Jelgavas novadā saņems nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Grozījumi saistošajos noteikumos, kas apstiprināti domes sēdē, paredz piemērot nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 90% apmērā pirmās un otrās grupas nestrādājošajiem invalīdiem, kuriem noteikta invaliditāte kopš bērnības, kā arī personām, kuru īpašumā dzīvo un ir deklarēts bērns invalīds vai nestrādājošs pirmās un otrās grupas invalīds kopš bērnības. Tikpat lielu atlaidi no jaunā gada piemēros arī biedrībām un nodibinājumiem, kas savu darbību veic sabiedrības interesēs.

Līdz šim saistošie noteikumi noteica, ka nekustamā īpašuma nodokļa atlaide 70% apmērā pienākas pirmās grupas invalīdiem, kuriem nav likumisko mantinieku un kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz valstī noteikto minimālo algu. Savukārt 50% apmērā atvieglojums tiek piemērots nestrādājošiem otrās grupas invalīdiem, kuriem nav likumisko mantinieku un kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz valstī noteikto minimālo algu.

"Vēloties atvieglot nodokļu slogu tām ģimenēm, kurās aug bērns invalīds vai tiek aprūpēts pieaugušais ar pirmās un otrās grupas invaliditāti kopš bērnības, pašvaldība pieņēmusi lēmumu saistošos noteikumus papildināt, nosakot, ka šīm mērķgrupām nekustamā īpašuma nodokļa atlaide būs 90% apmērā. Jānorāda, ka nodokļa atlaidi pirmās un otrās grupas invalīds, kuram noteikta invaliditāte kopš bērnības, saņems arī tad, ja viņš dzīvo viens, vienīgi pie nosacījuma, ka persona nav darba attiecībās," skaidroja pašvaldības Finanšu nodaļas vadītāja Sandra Kalvāne.

Pašvaldībai pieejamā informācija liecina, ka novadā ir 91 bērns invalīds, uz kura ģimeni attieksies šie grozījumi, kā arī 40 nestrādājušie invalīdi kopš bērnības.

No 2018.gada 1.janvāra nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu 90% apmērā piemēros arī biedrībām vai nodibinājumiem par nekustamo īpašumu, ja tas tiek izmantots biedrības vai nodibinājuma darbības nodrošināšanai un nesīs labumu Jelgavas novada iedzīvotājiem, proti, rezultāts no darbības būs publiski pieejams.

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi pašvaldībā tiek piemēroti arī trūcīgām, maznodrošinātām personām, personām, kuras veic saimniecisko darbību savā īpašumā, kapitālsabiedrībām, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidatoriem un citām grupām.

Lai saņemtu nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu, personām līdz kārtējā gada 1.februārim pašvaldības Finanšu nodaļai jāiesniedz iesniegumu ar norādītu atvieglojuma piešķiršanas pamatojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)