Banner 980x90

Jelgavas novadā iedzīvotāju iniciatīvas projektiem piešķirti 23 000 eiro

Jelgava, 14.jūn., LETA. Jelgavas novada pašvaldības finansētajā konkursā "Mēs savai videi" šogad tiks īstenotas 32 iedzīvotāju ieceres, kam piešķirti 23 000 eiro, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Kopumā konkursam iesniegtas 49 idejas, kas ir rekordliels skaits, un pēc projektu pieteikumu saņemšanas un izvērtēšanas pašvaldība lēmusi par konkursa finansējuma palielinājumu. Tāpēc šogad konkursa finansējums sasniedz 23 000 eiro līdzšinējo 13 000 eiro vietā.

"Summa projektu konkursam palielināta, jo iesniegtās iedzīvotāju idejas ir patiešām kvalitatīvas un labāk pamatotas. Komisija par nozīmīgāko kritēriju uzskata projekta ieguldījumu sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā. Svarīga ir iecerētā projekta dalībnieku iesaistīšanās un līdzdalība. Tāpat tiek vērtēta arī projekta izstrādes gatavības pakāpe un idejas oriģinalitāte, nozīmīga ir projektu iesniedzēju attieksme pret savu ieceri," skaidroja pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Līga Lonerte.

Projektu konkurss tika izsludināts visās 13 Jelgavas novada pagastu teritorijās ar mērķi sniegt pozitīvu ieguldījumu apkārtējās vides uzlabošanā un teritorijas sakopšanā, veicināt iedzīvotāju aktivitāti un atbildību par savas dzīves vides kvalitātes uzlabošanu, iesaistoties sabiedrībai derīgā darbā.

Aktīvākie bijuši Glūdas pagasta iedzīvotāji ar desmit iesniegtām idejām, Zaļenieku iedzīvotāji ar sešām idejām, bet Platones iedzīvotāji izvirzīja četras ieceres.

Līdzīgi kā citus gadus, apmēram pusē projektu pausta vēlme sakārtot un remontēt daudzdzīvokļu namu kāpņu telpas, ielikt jaunus logus, nomainīt durvis un salabot jumtus. Daļa pieteicēju vēlas uzlabot arī atpūtas vietas, sporta un rotaļu laukumus. Iesniegumos prasīts finansējums arī daudzdzīvokļu namu stāvlaukuma uzlabošanai, velostatīvu izveidošanai un gājēju celiņu seguma uzlabošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)