Banner 980x90

Jelgavas novadā grants ceļu pārbūvē ieguldīs teju 5,5 miljonus eiro

Jelgava, 13.apr., LETA. Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu Jelgavas novada pašvaldība šogad veiks astoņu grants ceļu posmu pārbūvi, ieguldot 5 495 738 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Darbi notiks Lielplatones, Platones, Valgundes, Vircavas, Zaļenieku, Vilces, Svētes un Jaunsvirlaukas pagastā.

Visiem astoņiem ceļa posmiem nepieciešamos rekonstrukcijas plānus izstrādāja SIA "3C" par 87 082 eiro. Autoceļu pārbūvi pagastos veiks SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate" par 5 359 532 eiro, bet būvuzraudzību nodrošinās divas firmas - SIA "RS Būvnieks", ar kuru noslēgts līgums par 28 550 eiro, kā arī SIA "BaltLine Globe" par 20 574 eiro.

"Pašvaldība projekta pieteikumu Lauku atbalsta dienestā iesniedza jau pērn Lai iegūtu Eiropas Savienības līdzekļus, bija jāizpilda virkne nosacījumu, piemēram, jāapzina iedzīvotāju skaits, kuri izmanto ceļus, jāapzina lauksaimniecības zemes, kuru piekļūšanai ceļš nepieciešams, fakti, vai pie ceļa atrodas lauksaimniecības produkcijas ražošanas un pārstrādes objekti. Un būtiskākais nosacījums - naudu piešķir tikai grants seguma ceļu pārbūvei. Vadoties pēc pašvaldības izstrādātajiem investīciju plāniem, tikāmies ar pagastu iedzīvotājiem, lauksaimniekiem un uzņēmējiem, izklāstot pašvaldības redzējumu. Sabalansēt projekta nosacījumus ar iedzīvotāju vēlmēm nebūt nebija viegls uzdevums," skaidroja Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Būtiskākie darbi, kas skars visus ceļa posmus, būs pilna ceļa seguma konstrukcijas atjaunošana, sāngrāvju iztīrīšana vai izbūvēšana no jauna, ceļa malu apaugumu noņemšana, nolietojušos caurteku nomaiņa, aku izbūves, ceļa zīmju un signālstabiņu uzstādīšana, kā arī apzaļumošana un nogāžu nostiprināšana.

Projekta "Jelgavas novada lauku ceļu infrastruktūras pārbūve" kopējās izmaksas ir 5 495 738 eiro, ELFLA līdzfinansējuma daļa ir 4 000 000 eiro, savukārt pašvaldības ieguldījums būs 1 495 738 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)