Banner 980x90

Jelgavas novada Glūdā bērnudārzu pievienos skolai

Jelgava, 22.febr., LETA. Ar 1.septembri pirmsskolas izglītības iestādi "Taurenītis" Glūdas pagastā plānots pievienot Šķibes pamatskolai, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Lēmums, kas vēl jāapstiprina domes sēdē, paredz mainīt iestāžu administratīvo un metodisko pakļautību, bet tas nemainīs izglītības iestāžu atrašanās vietu un audzēkņi turpinās izglītoties esošajās telpās. Pašlaik pirmsskolas izglītības iestādē Taurenītis" kopā izglītojas 104 bērni piecās vecuma grupās.

"Jelgavas novadā pirmsskolas izglītības programmu īsteno trīs pirmsskolas izglītības iestādēs un deviņu skolu pirmsskolas grupās. Abas Glūdas pagasta izglītības iestādes atrodas pagasta centrā, viena otrai blakus. Izskatot iespējamos turpmākos scenārijus un izvērtējot prognozes attiecībā uz efektīvāku pārvaldību, pieņēmām lēmumu par abu iestāžu apvienošanu. Šķibes pamatskola ir viena no tām izglītības iestādēm, kas piedalās pilotprojektā jaunajai izglītības satura reformai "Kompetenču pieejā balstīts mācību saturs". Lai nodrošinātu bērniem harmoniskāku un vieglāku iekļaušanos pamatizglītības programmā, proti, pāreju no bērnudārza uz skolu, bija jāpieņem lēmums, kā veiksmīgāk to īstenot. Apvienojot abas iestādes, jautājums atrisinās pašsaprotamāk," skaidroja Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Ņemot vērā, ka ilggadējā Glūdas pirmsskolas izglītības iestādes "Taurenītis" vadītāja Valentīna Saviča kompetencēs balstītas izglītības pilotprojekta laikā ir ieguvusi padomdevēja prasmes metodiskajā darbā, viņa varētu kļūt par izglītības procesa konsultantu un metodisko vadītāju visa novada izglītības iestāžu pārejā uz kompetencēs balstīto mācību saturu.

Šķibes pamatskolas direktore Sandra Pluģe turpinās savu darbu direktores amatā jau kā divu apvienotu iestāžu vadītāja. Savukārt pirmsskolas metodisko darbu turpinās vadīt direktora vietniece pirmsskolas izglītības jomā Ilze Lomakina.

Lai realizētu strukturālās izmaiņas, Jelgavas novada pašvaldības izglītības pārvalde sadarbībā ar abām izglītības iestādēm nepieciešamās darbības pakāpeniski sāks pēc 28.februāra domes sēdes, ja lēmumprojekts tiks apstiprināts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)