Banner 980x90

Jelgavas novada desmitgadē skanēs jubilejas koncerts "Mikrofona aptaujai 50"

Rīga, 8.maijs, LETA. Atzīmējot novada desmit gadu jubileju, Elejas muižas parkā 17.maijā un 18.maijā norisināsies Jelgavas novada svētki, kuru īpašais notikums būs jubilejas koncerts "Mikrofona aptaujai 50", aģentūru LETA informēja novada pašvaldībā.

Piektdien, 17.maijā, Elejas muižas parks uzņems viesus no plkst.17, piedāvājot iespēju apskatīt pērn labiekārtoto parka teritoriju un ieviestos jaunumus, piemēram, tēlnieka Gļeba Panteļejeva veidoto skulptūru "Mīlestībai". Brīvdabas estrādē plkst.20 izskanēs koncerts "Mikrofona aptaujai - 50, Jelgavas novadam - 10!", kur pasākuma vadītāju godu uzņemsies ilggadējās "Mikrofona aptaujas" balsis Lia Guļevska un Gunārs Jākobsons, bet klausītājus priecēs vairāk kā 20 estrādes solistu. No plkst.22.30 norisināsies balle ar grupu "Vintāža".

"Pavisam noteikti "Mikrofona aptaujai - 50, Jelgavas novadam - 10!" koncerts būs krāšņs un līdzdziedams. Novadnieks un arī novada augstākā apbalvojuma saņēmējs Gunārs Jākobsons pirms kāda laika atklāja, ka ļoti vēlētos, lai šis svētku koncerts izskan arī viņa dzimtajā novadā un novada svētki ir tā reize, kad sarūpēt šādu dāvanu novada iedzīvotājiem," pauda novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Koncertā Elejas muižas parkā piedalīsies Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Olga Rajecka, Uģis Roze, Guntis Veits, Adrians Kukuvass, Mārtiņš Brauns, Uldis Marhilevičs, Jānis Lūsēns, Boriss Rezņiks, brāļi Ziemeļi, Nauris Puntulis, Jānis Paukštello, Aija Vītoliņa, Andris Ābelīte, Ieva Kerēvica, Artūrs Biķernieks, Olga Stupiņa, Inta Gudovska, Anita Levša un citi mūziķi.

Interesentiem, kuri 17.maijā vēlas doties no Jelgavas uz svētku koncertu Mikrofona aptaujai - 50, Jelgavas novada pašvaldība piedāvā iespēju ar bezmaksas autobusu nokļūt svētku norises vietā. Plkst.18 autobuss dosies ceļā no Jelgavas kultūras nama uz Elejas muižas parku un plkst.23 dosies atpakaļ uz Jelgavu. Braucienam ar autobusu jāpiesakās līdz 15.maijam pa tālruni 63024658, 29151326 vai e-pastā "nelda.kikute@jelgavasnovads.lv".

Otrajā svētku dienā Elejas muižas parks uzņems viesus no plkst.15, piedāvājot bērniem iespēju izklaidēties atrakcijās un bērnu laukumos. Klātesošajiem būs iespēja apskatīt mini trušu zoo, līdzdarboties radošajās darbnīcās, apskatīt un aptaustīt zemessargu ekipējumu. Tējas namiņā tiks piedāvāta iespēja tapt iemūžinātiem Gata Šļūkas zīmētajās karikatūrās, līdzdarboties radošajā darbnīcā "Sievietes skaistuma noslēpums" un baudīt muzikālos priekšnesumus flautistes Alises Bētiņas, saksofonista Aigara Kļaviņa un ģitārista Mārča Auziņa izpildījumā. Tāpat interesentiem būs iespēja apskatīt līdz šim vēl neredzētu starptautisku mākslinieku veidotu kūdras skulptūru izstādi.

Sākot ar plkst.17, uz lielās skatuves būs skatāmi muzikāli priekšnesumi - Jelgavas novada bērnu un jauniešu kolektīvu koncerts "Katram sava Tautasdziesma", dīdžejs Gustavito, grupas "Olas" un "A-Eiropa", kā arī bungu šovs no Vācijas. Par godu Jelgavas novadam, tā iedzīvotājiem un viesiem pusnaktī debesis virs Elejas muižas parka iemirdzēsies uguņošanā.

Pēdējā gada laikā Elejas parkā ar Latvijas-Lietuvas pārrobežas sadarbības projekta palīdzību ir atjaunotas vēsturiskās pastaigu takas, izbūvēts tiltiņš pāri dīķim, sakārtotas laipas, uzstādīti atpūtas soliņi un norādzīmes. Tieši novada svētki būs pirmais lielais publiskais pasākums, kad būs iespēja novērtēt parkā paveikto. Parks svētkos iegūs īpašu noformējumu - koku zaros būs gaismiņu virtenes, par godu novada apaļajai jubilejai svinību atribūti būs arī lielie bumbveida baloni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)