Banner 980x90

Jelgavas novadā četru ceļu rekonstrukcijā ieguldīs miljons eiro

Jelgava, 27.apr., LETA. Piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus un izmantojot pašvaldībai piešķirtās valsts budžeta dotācijas, Jelgavas novadā šovasar plānots rekonstruēt četrus ceļus, ieguldot 1 061 845 eiro, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Valgundes pagastā paredzēta Meža ielas pārbūve 650 metru garumā, Sesavas pagastā pārbūves 680 metru ceļu Saulstaru iela-Blūdži un Buķu ielu 160 metru garumā, savukārt Platones pagastā pārmaiņas piedzīvos vairāk nekā kilometru garš ceļš Lielvircavas kapi-Alksnāji-Lietuvas šoseja.

Būvprojektu ceļu pārbūvei izstrādājusi SIA "3C", kas veiks arī autoruzraudzību. Kopējā līguma summa ar uzņēmumu ir 45 859 eiro. Noslēdzies iepirkums arī projekta būvuzraudzībai, kuru veiks SIA "K-RDB" par 16 183 eiro. Savukārt būvdarbu veikšana uzticēta SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība Igate", kas apņēmusies ceļu rekonstrukcijas darbus līdz gada beigām veikt par 997 866 eiro.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 061 845 eiro, ERAF līdzfinansējuma daļa ir 697 194 eiro, valsts budžeta dotācija 75 719 eiro, bet pašvaldības finansējums 288 932 eiro.

Jelgavas novada pašvaldības ceļi ir būvēti 20.gadsimta 60.-70.gados pēc toreiz spēkā esošajiem normatīviem, bet mūsdienu tirgus nepieciešamība, kā arī Eiropas Savienības prasības nosaka vajadzību, piemēram, pēc citādām kravu slodzēm, pauda Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS).

"Šīs pirmās kārtas ceļi ir tikai daļa no iecerētajām rekonstrukcijām. No Centrālās finanšu un līguma aģentūras gaidām apstiprinājumu arī otrās kārtas pieciem ceļiem, kas nozīmē, ka līdz gada beigām atsevišķu ceļu posmu asfalta rekonstrukciju varētu notikt arī Jaunsvirlaukas, Vircavas, Vilces un Zaļenieku pagastos," informēja Caune.

Pašvaldībā uzsver, ka ERAF programmā bija iespēja pieteikt projektus to ceļu rekonstrukcijai, kas pēc tam sekmētu uzņēmējdarbības attīstību noteiktā vietā un radītu jaunas darba vietas. Paredzēts, ka Valgundes pagasta Meža ielas rekonstrukcija veicinās SIA "Zemgales tehnoloģiskais centrs" attīstību, Sesavas pagasta Saulstaru iela-Blūdži pārbūve veicinās zemnieku saimniecību "Laimas" un "Ivulla" attīstību, bet Buķu ielas pārbūve aizvedīs līdz zemnieku saimniecībai "Akcijas". Savukārt Platones pagasta plānotā rekonstrukcija ies gar uzņēmumu SIA "Lielvircavas Agro".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)