Banner 980x90

Jelgavas mācību iestādēs ļoti atšķirīga streikotāju aktivitāte

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Piektdien, 27.novembrī pedagogu streikā ir ļoti atšķirīga mācību iestāžu aktivitāte Jelgavā, kur dažās streikotāju skaits ir niecīgs, bet citviet streiko personāla vairākums, aģentūra LETA uzzināja, aptaujājot skolas un bērnudārzus.

Piemēram, Jelgavas 4.vidusskolā streiko tikai pieci skolotāji. Saistībā ar to mācību stundu grafikā ir veiktas izmaiņas, kas skolas darbu īpaši neiespaido. Citādi skola strādā ierastajā režīmā, pastāstīja Jelgavas 4.vidusskolas direktors Agris Celms.

Savukārt Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas direktore Ilze Vilkārse informēja, ka streikā piedalās visa Spīdolas ģimnāzija, un mācības piektdien nenotiek. Skolā ieradušies vien atsevišķi skolēni, kas nodarbojas patstāvīgi ar savām aktivitātēm.

"Mēs vēlamies, lai izglītībā strādā vistalantīgākie un spējīgākie, lai nebūtu, piemēram, eksakto zinātņu pedagogu trūkuma, kāds ir patlaban. Tajā ir nozīme arī finansējumam, bet ne tikai nauda ir būtiskais, jo ir jāmaina attieksme un sistēma kopumā," pauda Vilkārse.

Arī Jelgavas 5.vidusskolā, kurā tiek īstenota arī mazākumtautību programma, 27.novembrī streiko 44 skolotāji, kas ir vairākums, un skolēni skolu šodien neapmeklē. Atnākuši vien skolēnu padomes jaunieši, kas nepiedalās mācībās, bet nodarbojas ar savām aktivitātēm, informēja skolas direktore Natela Seļiščeva.

Savukārt Jelgavas tehnikuma personāls piektdien nestreiko vispār, taču kolēģus citviet atbalsta morāli.

"Mums tuvojas kvalifikācijas eksāmeni, tāpat jauniešu braucieni uz Itāliju, Igauniju, un profesionālās izglītības iestādē patlaban ir grūtāk atļauties streikošanu, lai pašiem nerastos liekas grūtības, taču atbalstām kolēģus morāli," skaidroja Jelgavas tehnikuma direktore Janīna Rudzīte.

Līdzīgi atšķirīga aktivitāte ir arī Jelgavas bērnudārzos. Piemēram, pirmsskolas izglītības iestādes "Rotaļa" vadītāja Ilze Putniece informēja, ka "Rotaļā" streiko ap 30 darbinieku, kas ir iestādes darbinieku vairākums, taču bērni bērnudārzā tiekot uzņemti.

Bērnudārza "Ķipari" vadītāja Antra Zorenberga informēja, ka šajā iestādē streikojot vien ceturtā daļa pedagogu. Visi uz bērnudārzu atvestie bērni tiekot pieņemti un pieskatīti.

Jau vēstīts, ka piektdien notiek izglītības darbinieku streiks. Streikā piedalās gan vispārizglītojošās skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan sporta skolas, gan internātskolas, gan arī augstskolas un zinātnes iestādes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)