Banner 980x90

Jelgavas lidlauka poldera dambja pārbūvē plūdu draudu novēršanai ieguldīs 3,3 miljonus eiro

Jelgava, 6.apr., LETA. Jelgavas pašvaldība pretendēs uz atbalsta saņemšanu lidlauka poldera dambja pārbūvei plūdu draudu novēršanai, kas kopumā izmaksās 3 342 217 eiro, šodien ārkārtas sēdē lēma domes deputāti.

Par dalību projektu konkursā, lai varētu saņemt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu, dome lēmusi jau pērn. Ieceres kopējās izmaksas bija plānotas 2 135 000 eiro apmērā, taču, iesniedzot projektu konkursam, vēl nebija izstrādāts būvprojekts "Jelgavas lidlauka poldera dambja pārbūve plūdu draudu novēršanai".

Būvprojekta izstrādes gaitā atbilstoši institūciju izsniegtajiem tehniskajiem nosacījumiem un, lai nodrošinātu projekta mērķu sasniegšanu, risinājumos bija nepieciešams iekļaut papildu darbus lietusūdens kanalizācijas un saimnieciskās kanalizācijas tīklu pārbūvei Lapskalna ielā un ceļa seguma atjaunošanai. Tāpēc šodien dome lēmusi grozīt projekta pieteikumu, nosakot, ka tā kopējās izmaksas ir 3 342 217 eiro, tostarp 1 814 750 eiro - ERAF līdzekļi. Naudu projekta īstenošanai pašvaldība aizņemsies Valsts kasē.

Īstenojot iecerēto, paredzēta lidlauka poldera dambja slūžu un Slokas ielas novadgrāvja pārbūve, virszemes ūdens novades sistēmas sakārtošana 1.līnijas rajonā un Lapskalna ielas lietus ūdens kolektora izbūve.

Projekta, ko plānots īstenot līdz 2020.gada aprīlim, mērķis ir novērst plūdu draudu risku pilsētas teritorijā, pārbūvējot lidlauka poldera dambi un sakārtojot virszemes ūdens novades sistēmu 1.līnijas rajonā, tādējādi veicinot pielāgošanos klimata pārmaiņām un nodrošinot iedzīvotāju dzīves kvalitāti un saimnieciskās darbības konkurētspēju Jelgavā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)